Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Dansare tolkar svenskt typsnitt

Publicerad: 2 juni 2015, 04:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Efter att ett oficiellt typsnitt för Sverige har tagits fram har typografin inspirerat till en dans som sätts upp i Bukarest.


Det är designbyrån Söderhavet och Stefan Hattenbach som har tagit fram typsnittet "Sweden Sans". Meningen är att det ska vara Sveriges officiella typsnitt för att ge Sverige en ny global varumärkesidentitet.

Nu har typsnittet inspirerar till en dans. Det är den rumänske koreografen Alex Mirutziu som har skapat stycket "but as a document" som just nu sätts upp på Bukarets Moderna Museum.

– Sweden Sans fångade tidigt min uppmärksamhet, så jag startade ett dansprojekt med den svenska dansaren Pär Andersen för att skapa en dansakt som utgick från de underliggande skisserna i Söderhavets arbete med typsnittet, säger Alex Mirutziu i ett pressmeddelande.

Jesper Robinell är designchef på Söderhavet. Andra av byråns kunder är SF Bio, Getinge och LRF Media.

– Jag tror aldrig det gjorts en dans på ett typsnitt förut. När Alex kontakde oss med sina tankar blev vi först förbluffade. Vi är fortfarande förbluffade, men också imponerade och smickrade av idén att göra dans av vår design, säger Jesper Robinell i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev