Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Dagens Media och Pronto i samarbete om Almedalsindex

Publicerad: 3 Juli 2011, 14:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:05

Politikerveckan är i full gång – och dagensmedia.se bevakar på plats med tre reportrar. Dagensmedia.se kommer även att leverera Almedalsindex, i samarbete med Pronto, samt dagliga analyser av de största händelserna, i samarbete med Meltwater.


Almedalsindex mäter vilka avtryck som händelserna under Almedalsveckan genererar på internet.

– I form av ett nytt Almedalsindex presenterar vi i realtid vilka det twittras och bloggas mest om, vilka platser som är populärast att checka in på och vilka opinionsbildare som skapat störst word-of-mouth-effekt. Vi tar helt enkelt pulsen på Almedalen, säger Gabriel Sundqvist på Pronto.

Statistiken från Prontos mätningar kommer att presenteras på dagensmedia.se, med analyser och kommentarer.

– De politiska partierna, organisationerna och företrädarna arbetar hårt för att nå ut med sina budskap, nu erbjuder vi ett effektivt sätt att följa vilka som lyckas bäst. Utspel, seminarier och nyheter kommer att spridas i sociala medier, dessa fångar vi upp och mäter och analyserar, säger Gabriel Sundqvist.

Utöver samarbetet med Pronto kommer omvärldsbevakningsföretaget Meltwater, på uppdrag av dagensmedia.se, att leverera skräddarsydda sammanställningar och analyser över händelserna i Almedalen.

Bland annat kommer dagensmedia.se tillsammans med Meltwater ställa dagens största händelser mot varandra – för att se vem som kom ut som den kommunikativa vinnaren i medierna och på nätet.

Dagensmedia.se:s bevakning av Almedalen sker både från Stockholm, och från Visby, där vi har tre reportrar på plats. Tipsa dem gärna om nyheter:

Kristin Djerf

Mobil: 0703-251 275, twitter: @kristindjerf

Erik Westerberg

Mobil: 0735-931 030, twitter: @erikwesterberg

Martin Schori

Mobil: 0707-390 677, twitter: @schori

Dagensmedia.se:s redaktion i Almedalen bloggar även i Almedalsbloggen.

På onsdag arrangerar Dagens Media för tredje året i rad en stor Almedalsfest på Burmeister, den här gången i samarbete med MTG, Aftonbladet och Dagens Samhälle.

I sedvanlig ordning möts också Alliansen och oppositionen i en dj-battle.

I år försvaras alliansens färger av Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten, som får sällskap bakom skivspelarna av partivännen och riksdagsledamoten Anna Kinberg Batra.

Oppositionen representeras av Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin, som tar hjälp av Socialdemokraternas talesman Tommy Waidelich.

Dessutom spelar Radio1-profilen Cissi Wallin skivor tillsammans med Aftonbladets debattchef Karin Magnusson. Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman ställer upp tillsammans med Dagens Medias dito Fredrik Svedjetun.

Dagens Medias Almedalsmingel och dj-battle äger rum onsdag den 6 juli på restaurang Burmeister i centrala Visby, från klockan 20.

Anmäl dig till festen här.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.