Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Cramby till attack mot Lidls pr-bluff

Publicerad: 30 September 2013, 12:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Metros matrecensent Jonas Cramby dömer ut Lidl:s och Ingos krogbluff.


Ämnen i artikeln:

IngoLidl

I morse berättade Dagens Media att den brittiske stjärnkrögaren Michael Wignalls påstådda pop-up-krog Dill visat sig vara ett pr-trick.

En av dem som inte uppskattade humorn var Metros krogskribent Jonas Cramby som i fredagens recension beskrev matupplevelsen som "en slags charterversion av fine dining".

I dagens Metro rasar han loss mot vad han kallar "ett smutisgt reklamjippo". Här skriver han bland annat:

"I helgen visade det sig att Dill inte var ett svajigt försök att demokratisera den högre gastronomin utan bara ytterligare en av de tröttsamma reklambluffar där företag under en tunn fernissa av socialt samvete ser sig fria att ljuga för människor."

Till sin hjälp hade Lidl reklambyrån Ingo vars creative chef Björn Ståhl försvarar agerandet:

– Dill är inget reklamjippo, det är en riktig restaurang, som serverar väldigt bra mat till ett rimligt pris. Det är tråkigt att han känner så, de flesta har fått en väldigt positiv upplevelse. Hur ofta kommunicerar restauranger var råvarorna kommer från? Vi hoppas att han trots detta ger Lidls mat en ärlig chans, säger han till Dagens Media.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

IngoLidl

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.