Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Comviq kuppar – skriver tipsbrev till Angeles Bermudez-Svankvist

Publicerad: 23 Augusti 2013, 13:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist sitter löst efter en 310 000 kronor dyr mobilräkning. Nu slår Comviq mynt av skandalen.


Ämnen i artikeln:

Tele2Comviq

15 665 kronor. Så mycket mobilsurfade Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist i genomsnitt varje månad under perioden mars 2012 till augusti 2013.

Det avslöjade Aftonbladet i dag. Nu passar Comviq på att kuppa avslöjandet genom att skicka ett tipsbrev om hur man använder sin mobil utomlands till Angeles Bermudez-Svankvist.

Mobiloperatören erbjuder henne också tre månaders gratisabonnemang – med roamingspärr.

– Vi menar naturligtvis inget illa utan det är lite med glimten i ögat. Men faktum är att det här är ett seriöst problem. Visst, den här nivån är inte vanlig men man läser ju om besvikna kunder som råkar ut för det här hela tiden. För vanligt folk är även 2000 eller 3000 kronor mycket pengar. Därför sätter vi fokus på den här viktiga frågan, säger Comviqs presschef Oliver Carrà till Dagens Media.

Utdrag ur brevet nedan:

Hej Angeles!

Vi läste nyligen i Aftonbladet om hur din mobilfaktura – milt uttryckt – skenat iväg under dina tjänsteresor utomlands till följd av att du missat att stänga av roaming i din tjänstetelefon från Telia.

Kanske är det en tröst att du inte är ensam, det händer tyvärr att kunder missbedömer roamingpriser eller helt enkelt glömmer stänga av roaming i telefonen. Nu var din operatör Telia och inte Comviq, men vi ville ändå ta chansen att höra av oss.

Vi jobbar hårt med att vara tydliga gentemot våra kunder med hur de ska undvika missöden som detta, men i våras tog vi det ett steg längre. Då lanserade vi en funktion i vårt Fastprisabonnemang som möjliggör spärr av betaltjänster via sms, utlandssamtal och dataroaming utomlands.

Några tips när du åker utomlands med mobilen:

  • Kontrollera med din operatör vad som gäller när du surfar utomlands och om roamingpaket till fast pris erbjuds.

  • Wifi kostar inget – leta Wifi där du är.

  • Tänk på att Youtube, Instagram och andra appar med video och bilder drar mycket data och att appar som körs i bakgrunden kan dra data utan att du märker det.

Vänliga hälsningar

Samma brev har postats till Arbetsförmedlingen.

Comviq arbetar med pr-byrån Spotlight PR. Enligt Oliver Carrà är brevet dock mobiloperatörens egna påhitt.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Tele2Comviq

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.