Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Christian Remröd anklagas för skattefusk

Publicerad: 30 Augusti 2012, 11:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Med bluffakturor och ogiltiga avdrag ska Elin Klings parhäst Christian Remröd ha ljugit om sin lön för Skatteverket. Nu upptaxeras han med nära 1,5 miljoner kronor, kan dagensmedia.se berätta.


Christian Remröd är en välkänd profil i mediebranschen och har drivit flera framgångsrika projekt tillsammans med Elin Kling.

Nu har Skatteverket alltså uppdagat att Christian Remröd uställt en lång rad osanna fakturor under åren 2009-2010. Fakturorna kommer från hans bolag Camenor och utgör tillsammans ett betydande belopp.

"Osanna fakturor är vanligt förekommande i oseriösa sammanhang och används av fakturamottagaren exempelvis för att skapa underlag för avdrag för ingående mervärdesskatt och/eller svarta löner och ägaruttag", skriver Skatteverket i beslutet.

Totalt rör det sig om drygt 1 miljon kronor under 2009 samt 422 000 kronor under 2010 som Christian Remröd har undanhållit Skatteverket.

Han har dessutom enligt Skatteverkets bedömning gjort flera ogiltiga avdrag för "exklusiva herrkläder". Bland annat ska han ha köpt kalsonger, strumpor och kavajer för drygt 70 000 kronor.

Christian Remröd har också försökt göra avdrag för en dag på skytteskolan Dahlhov Shooting School som bokförts som "mental träning” och för reparationen av en klocka, värderad till 157 000 kronor. En klocka som enligt Christian Remröd ska ha legat inlåst i ett bankfack.

"Enligt Skatteverkets bedömning är det orimligt att en klocka som ligger i ett bankfack behöver bl.a. ny tryckknapp och tavla. Förutsatt att klockan verkligen legat i bankfacket anser Skatteverket att reparationen måste ha gjorts på en annan klocka och att kostnaden ska anses som lön till dig”, skriver Skatteverket.

Christian Remröd ska nu betala skatt för en inkomst på ytterligare 1,4 miljoner kronor. Dessutom får han ett maximalt skattetillägg på 40 procent.

Skatteverkets beslut har överklagats av Christian Remröd. Dagensmedia.se har talat med hans juridiska ombud Monique Wadsted. Hon vill dock inte kommentera ärendet.

– Jag kan inte göra det. Du får försöka få tag på Christian, säger hon.

Dagensmedia.se söker Christian Remröd.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.