Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Chefredaktören om Odells dementi: "Magstark"

Publicerad: 30 Januari 2012, 10:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:34

Den tidigare bostadsministern Mats Odell dementerar i dag det uppmärksammade citat som spridits i de sociala medierna. Susanna Skarrie, chefredaktör på Hem & Hyra, som först publicerade citatet är mycket kritisk.


Ämnen i artikeln:

AlliansenKristdemokraterna

"Jag och min fru har köpt varsin lägenhet till våra barn. Det kan alla föräldrar göra. Våra barn är mycket nöjda".

Citatet från den dåvarande bostadsministern Mats Odell har spridit sig som en löpeld i de sociala medierna under helgen. Kritiken har varit mycket hård och Mats Odell tvingades i dag att dementera citatet på sin Facebook-sida.

"Tack Viktor för möjligheten att igen kunna att dementera denna seglivade helt felaktiga uppgift. Vi har aldrig köpt några lägenheter till våra barn. Det har de gjort själva. När finansinspektionen införde lånetaket sa jag att unga kan få hjälp av nära och kära att komma in på bostadsmarknaden genom att vara medsökande vid de första bostadslånen. Det har vi gjort för våra barn", skriver han på Facebook.

Men nu får Mats Odell hård kritik från Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie. Hon var den som först publicerade citatet i samband med en krönika som hon skrev i augusti förra året.

Susanna Skarrie berättar att citatet kom från en releasefest hos HSB som bostadsministern närvarade på för fem år sedan.

– Det var ingen pressträff och jag har inga anteckningar eller bandinspelningar. Jag kan inte svära på exakt hur han sa det, men det som var viktigt för mig och som jag fortfarande reagerar på är andemeningen i det han sa, säger hon till dagensmedia.se och fortsätter:

– Oavsett om han försöker dribbla bort det här är det ett faktum att han inte ser bostadsfrågan som ett samhällsproblem utan en familjeangelägenhet.

Hon betonar att Mats Odell förmodligen svarade på frågan som en familjefar snarare än som bostadsminister.

– Men jag tycker det räcker. Vi upprepade frågan flera gånger men han hade inga andra svar att ge och det reagerade alla som var där på. Har han ändrat uppfattning nu är det jättebra.

Hur reagerade du när du läste dementin?

– Jag blev lite fundersam. Det är ganska magstarkt och märkligt att han inte vågar stå för det längre. Jag kan inte heller se att Kristdemokraterna har lagt något förslag som tyder på motsatsen under de här fem åren.

Varför tror du att den här dementin kommer nu?

– Jag vet inte om det har något samband med partiledarvalet i helgen och vill egentligen inte spekulera i det. Jag undrar som sagt om han har bytt uppfattning i sakfrågan, annars känns det som hårklyveri. Jag kan verkligen inte förstå att han inte står för den åsikten längre.

– Andemeningen är helt klar, även om han har dementerat att han inte köpte lägenheten utan bara gick i borgen för sina barn.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

AlliansenKristdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.