Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Cd-skiva ska ta Feministiskt Initativ till riksdagen

Publicerad: 25 mars 2014, 08:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

Robyn, Nina Persson och The Knife. Det är några av artisterna som ska hjälpa Feministiskt Initiativ att komma in i riksdagen.


Ämnen i artikeln:

Feministiskt Initiativ

Efter valet i september i år kommer Feministiskt Parti att sitta i riksdagen. Det har partiets kommunikationschef Amanda Mogensen tidigare slagit fast i en intervju med Dagens Media.

För uppfylla det löftet, och som en del i partiets valkampanj, släpper Feministiskt Initiativ nu en valskiva med artister som bland annat Marit Bergman och Robyn.

– FI satsar mycket på kulturpolitiken och vi ser kulturen som en viktig grundsten i ett demokratiskt samhälle. Det finns många feminister i kulturvärlden som varit delaktiga i att utforma vår politik. I detta arbete har vi stött på ganska många artister och musiker och därför kände vi att det skulle vara väldigt roligt att göra en valskiva, säger Amanda Mogensen till Dagens Media och fortsätter:

– Inom musiken kan man uttrycka känslor, fantasier, osäkerhet och idéer på ett annat sätt än vad man kan göra inom den politiska ramen. I vår valkampanj vill vi också använda kreativa och kulturrella uttryck.

Hur många röster tror ni att ni kan få tack vare cd-skivan?

– Det är inte så att vi räknar röster utan det handlar snarare om att vi vill lyfta kulturens bärande roll i ett jämställt och demokratiskt samhälle. Och det är kul att visa att det är så många som vill vara en del av att få in Feministiskt Initiativ i riksdagen och EU-parlamentet.

FI:s valskiva släpps i slutet av april. Något pris är inte satt än, men klart är att det blir en dubbel-cd med över 50 artister som medverkar.

– Vissa låtar är nya medan andra är gamla och några är remixer. Precis innan du ringde var det en artist som hörde av sig och som jättegärna vill vara med på skivan så trycket har varit enormt stort. Vi har inte fått med alla som velat.

För FI, som har en valbudget på blott 1 miljon kronor, bidrar de folkkära artisterna med välbehövlig pr för partiet.

– Det är väldigt viktigt för oss att få just nyhetsvärde. Det har kändisar, vilket gör att journalister ringer till mig. Det är också kul att det är så väldigt många som vill vara med, det växer så det knakar. Artisterna som är med på skivan är bara en del av många andra som vill se feministerna i riksdagen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Feministiskt Initiativ

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.