Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Brit Stakston: "Lusten att lära av varann gör mig hög"

Publicerad: 29 mars 2015, 10:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Mediestrategen Brit Stakston tipsar om hetaste tjänsten för digitala nyheter och skrattar åt Mad Men.


Ämnen i artikeln:

Brit Stakston

Product Hunt (Sajt)

"Allt som bygger på äkta engagemang, smart transparens och lust att lära av varandra gör mig hög. Om jag dessutom enkelt får koll på senaste nytt om tekniska prylar, appar och sajter är det givet vad som inspirerar mig mest just nu. Älskar den resa Product Hunt gjort från att vara ett smart nischat nyhetsbrev för en initierad krets av likasinnade, till en av de absolut hetaste och mest intressanta tjänsterna för vad som händer på den digitala scenen. Dessutom byggdes den och utvecklas dagligen utifrån det viktigaste av allt – det engagemang och den feedback som finns hos de människor som använder tjänsten. Och härligt att det inte bara en hubb för världsförbättrande idéer från Silicon Valley – 50 procent av det som presenteras uppges ha sitt ursprung utanför USA."

http://www.producthunt.com/

Mad Men säsong 7 (tv-serie)

"Avskydde Mad Men länge. Gapskrattade när jag plöjde igenom alla säsongerna för den dråpliga insikten om att – AHA!- det är ju Mad Men som skapat alla dessa drömmar om vem man är hos så många män i branschen idag. Plötsligt föll allt på plats. Har ju mött dem dagligen på Stureplan. Mad Men-komplexen har avspeglats i föreställningen om vad en kreativ process är, till hur man ska vara på pitchmöten och detaljomsorgen om drinkarna. Fascinerades lika snabbt av seriens så viktiga samtidsbeskrivning av reklambranschen utveckling och tidsresan genom mina egna föräldrars 60-talsliv. Och kan känna lukten av Don Drapers krispiga vita skjortor. 5 april startar den sista säsongen och jag är sjukt förväntansfull över vad av allt det outtalade, all subtext, som slutligen kommer att uttalas. Och en resa till New York måste bokas före 14 juni för ett besök på Moving Images och möjligheten att kliva in i Mad Men världen. Eller så sätter du dig bredvid Don Draper och tar en selfie. "

Laurent Binet – HHhH (bok)

"Inspireras enormt av författaren Laurent Binets extremt nördiga resonemang om återberättandets form i sin briljanta dokumentärroman av attentatet mot nazisten Reinhard Heydrich. Den starka berättelsen om attentatet mot förintelseorganisatören Heydrich och de fruktansvärda konsekvenser det fick för minst 10 000 personer varvas med öppna funderingar från författaren till läsarna om kontraktet med oss. Just den delen väcker många tankar på så många plan. Från insikt till vilka små skeden som avgör de egna livsvalen och det öde man går till mötes. Till hur de val av perspektiv och vinklar man gör påverkar i varje detalj. Resonemang som återigen påminner om vikten av tydlighet och funderingar över vilket löfte man egentligen ger i det man gör. Vad har du lovat dina kunder/läsare/konsumenter/medlemmar?"

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Brit Stakston

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.