Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Braun startar museum med Konstfack

Publicerad: 30 november 2011, 12:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Vid ett event i kväll presenterar Braun Monday Museum – ett virtuellt museum för vardagsdesign som sjösätts tillsammans med konstskolan Konstfack.


Braun vill stärka sin position inom design och väljer därför att dra igång Monday Museum, som ska hylla vardagsdesignen. Privatpersoner ska kunna skicka in bilder på vardagsföremål som de själva gillar och sedan kommer representanter från Konstfack, tillsammans med Brauns chefsdesigner Oliver Grabes, agerar kuratorer och bestämmer vad som är värt en plats i det virtuella museet.

– Idag, inför eventet, håller Oliver Grabes en workshop tillsammans med studenterna på Konstfack. Han har också med sig en personlig sak från sin vardag som senare ska laddas upp på museet, säger Peter Wallentin, pr-chef på Braun. 

Varför namnet Monday Museum?

- Andra museer är ju stängda på måndagar och vi kände vi att vi ville lyfta den goda vardagsdesignen med ett virtuellt museum. Braun har ju en speciell historia inom design, där tidigare chefsdesignern Dieter Rams produkter har inspirerat många efterföljare.

Byrån bakom kampanjen är Saatchi & Saatchi.

Här hittar du Monday Museum.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.