Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

Betsson nära avtal med Svenska Skidförbundet

Publicerad: 15 Maj 2012, 07:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

För första gången kan ett svenskt nationellt idrottsförbund skriva avtal med ett utländskt spelbolag. Betsson sitter i förhandlingar med Skidförbundet, kan dagensmedia.se avslöja.


Ämnen i artikeln:

Betsson

De utländska spelbolagen hindras med den nuvarande lagstiftningen att fullt ut marknadsföra sig i Sverige. Det hindrar dem dock inte från att ständigt försöka flytta fram sina positioner.

Nu är till exempel Betsson nära att som första utländska spelbolag skriva ett sponsoravtal med ett stort svensk idrottsförbund, Svenska Skidförbundet. Inom Svenska Skidförbundet ryms både den alpina skidåkningen och längdskidåkningen.

Innan samtalen inleddes förde dock förbundet diskussioner med Svenska Spel.

– Vi frågade om de hade intresse att sponsra oss vilket de hade, men de sa att det inte passade dem just nu. Då har vi valt att diskutera med de utländska spelbolagen istället, säger Niklas Carlsson, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

Hur ser de legala möjligheterna ut för ett sådant avtal?

– Ja, lagen är ju klar men dess tillämpning fungerar inte bra i Sverige idag. Det finns en stor otydlighet. Aftonbladet och Expressen vann ju i hovrätten och även om det målet nu har fått prövningsrätt i Högsta Domstolen, så har det spelat in.

Varför är ni intresserade av ett eventuellt samarbete med Betsson eller någon annan av de utländska spelaktörerna?

– Vi är ett förbund som har stor medienärvaro och en stark plats hos svenska folket. Det är något vi har värderat och tittat på och vi tror att vi kan vara en intressant samarbetspartner för många olika aktörer.  

Redan under föregående säsong så sponsrade Betsson, via dotterbolaget Betsafe, flera alpina världscuptävlingar och stod också som sponsor under Slottssprinten i Stockholm. Betssons vd, Magnus Silvferberg, tillstår att Betsson är intresserade av att fördjupa samarbetet.

– Att skriva den här typen av avtal med större idrottsförbund är generellt väldigt intressant för oss. Nu är ju den legala sitsen dessvärre svår för det.   

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

Betsson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev