Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Audi-sponsrad äventyrare anklagas för fusk

Publicerad: 13 Mars 2012, 07:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Äventyraren Johan Ernst Nilsson skulle ta sig från pol till pol, med hundspann och segelbåt, men anklagas nu för att ha tagit flyget istället.


Ämnen i artikeln:

Audi

Johan Ernst Nilsson hade föresatt sig att sig från Nordpolen till Sydpolen med hjälp enbart av naturens krafter. Bland annat gick Ramlösa, klocktillverkaren Zenith,Postkodlotteriet och Audi in som sponsorer för att finansiera resan.

Men i ett kommande nummer av tidningen Outside anklagas nu Johan Ernst Nilsson för fusk. Enligt tidningen ska han, trots expeditionens miljöprofil, ha fått matpaket levererade med flyg. I Kanada ska äventyraren istället för att segla tagit flyget. Samma sak ska ha skett Sydamerika där Johan Ernst Nilsson ska ha hoppat av cykeln och istället ha tagit flyget via Kapstaden till Antarktis.

– Det här är ett internationellt sponsringsavtal och jag ska informera mina kollegor i Tyskland om det här. Jag har läst artikeln men innan jag själv har pratat med Johan vill jag inte kommentera det här ytterligare, säger Eva-Maria Elstner, presschef på Audi.

Men oavsett om uppgifterna stämmer eller inte, hur ser du på att er sponsring syns i det här sammanhanget?

– Det är självklart tråkigt både för oss och för Johan men hittills har vi inte haft några anledningar att ifrågasätta samarbetet. Han har varit en god ambassadör för Audi.  

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Audi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.