Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


PR

Assange kommer till Sverige – anlitar Ullman PR

Dagensmedia.se kan avslöja att Julian Assange kommer till Sverige, senast den 6 december – och att han har anlitat Ullman PR för att hjälpa till med pr-arbetet inför förhöret med åklagaren.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Martin Schori


Publicerad: 11 November 2011, 14:53
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:50

Enligt uppgift till dagensmedia.se har Julian Assange beslutat att komma till Sverige senast den 6 december i år.

Harald Ullman, som driver pr-byrån Ullman PR, har anlitats av den sexbrottsmisstänkte Wikileaks-grundaren, för att sköta all pr i Sverige.

Harald Ullman ska även hjälpa Julian Assange och hans sällskap på sex personer att hitta gratis boende i Stockholm. Detta eftersom Wikileaks är en ideell organisation utan kostnader.

– Oj, har detta läckt? Ja, jag kan bekräfta att vi hjälper Julian Assange och att ta uppdraget var ett enkelt beslut eftersom han är helt oskyldig till våldtäkt, säger Harald Ullman till dagensmedia.se, och tillägger:

– Några ytterligare kommentarer har jag inte.

Harald Ullman har tidigare uttryckt stöd för Julian Assange på sin Facebook-sida, där han skrivit att "det svenska åklagarväsendet agerar på ett ytterst tveksam sätt" i fallet Assange. Han är även vice ordförande i City polisnämnd i Stockholm, ett uppdrag han fått genom Socialdemokraterna.

Den 2 november meddelade High Court i London att Julian Assange skulle utvisas till Sverige.

Julian Assange misstänks för sexbrott mot två kvinnor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.