Assange kommer till Sverige – anlitar Ullman PR

Dagensmedia.se kan avslöja att Julian Assange kommer till Sverige, senast den 6 december – och att han har anlitat Ullman PR för att hjälpa till med pr-arbetet inför förhöret med åklagaren.

Enligt uppgift till dagensmedia.se har Julian Assange beslutat att komma till Sverige senast den 6 december i år.

Harald Ullman, som driver pr-byrån Ullman PR, har anlitats av den sexbrottsmisstänkte Wikileaks-grundaren, för att sköta all pr i Sverige.

Harald Ullman ska även hjälpa Julian Assange och hans sällskap på sex personer att hitta gratis boende i Stockholm. Detta eftersom Wikileaks är en ideell organisation utan kostnader.

– Oj, har detta läckt? Ja, jag kan bekräfta att vi hjälper Julian Assange och att ta uppdraget var ett enkelt beslut eftersom han är helt oskyldig till våldtäkt, säger Harald Ullman till dagensmedia.se, och tillägger:

– Några ytterligare kommentarer har jag inte.

Harald Ullman har tidigare uttryckt stöd för Julian Assange på sin Facebook-sida, där han skrivit att "det svenska åklagarväsendet agerar på ett ytterst tveksam sätt" i fallet Assange. Han är även vice ordförande i City polisnämnd i Stockholm, ett uppdrag han fått genom Socialdemokraterna.

Den 2 november meddelade High Court i London att Julian Assange skulle utvisas till Sverige.

Julian Assange misstänks för sexbrott mot två kvinnor.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt