Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Aspekta ökar byråintäkten – anställer tre

Publicerad: 12 November 2010, 10:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Malmöbaserade Aspekta upplever kraftig tillväxt och anställer tre nya konsulter. Samtidigt tappar byrån ”Årets Rookie” Farshad Shadloo.


Ämnen i artikeln:

Spinn

Aspektas byråintäkt minskade från 18,1 till 17,1 kronor under 2009.

Men under 2010 har bolaget lyckats vända utvecklingen – och ”växer så det knakar”, enligt vd:n Magnus Dahl.

För årets första tre kvartal har byråintäkten ökat med 18 procent vilket indikar att Aspekta kommer att spränga 20-miljonervallen för helåret 2010.

Nu anställer byrån tre nya konsulter.

Annika Mohlin, som ska jobba med uppdrag inom Aspektas corporate communications-team. Hon kommer närmast Navigator där hon varit pr-konsult de senaste åren. Tidigare var hon informationschef vid Skånemejerier.

Hanna Engström, som ska arbeta med marknads-pr samt inom corporate communications. Hon har tidigare jobbat med marknadsundersökningar, som copywriter samt varit praktikant på konsultfirman Grayling.

Josefin Malmqvist förstärker Aspektas public affairs-team. Josefin Malmqvist har en BA-examen i filosofi, statskunskap och nationalekonomi från Oxford University och har bland annat varit praktikant vid Sveriges ambassad i Canberra, Australien.

Magnus Dahl är mycket nöjd med byråns utveckling.

– Tillväxten beror på att vi har ett starkare varumärke vilket leder till ökad efterfrågan på våra tjänster. Det finns även en stor strukturell tillväxt i den sydsvenska regionen, säger han.

Farshad Shadloo, en av Aspektas konsulter, blev igår utsedd till ”Årets Rookie” på Spinngalan.

– Det är oerhört glädjande och det visar att Aspekta förmår att rekrytera och lära upp konsulter som snabbt via egen förmåga kan ratta egna uppdrag, bli självständiga och ta ansvar. Farshad är en utomordentligt bra konsult som har framtiden för sig. Det är inte bara i Stockholm som det händer.

Nu tappar ni Farshad, som ska börja på Springtime, till Stockholm?

– Vi hade såklart gärna velat att han fortsatt hos oss, men det är klart att Stockholm lockar. Det finns också en stor rörlighet i branschen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Spinn

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.