torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Arrivas interna informationshaveri

Publicerad: 29 oktober 2014, 06:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Bussbolagets trafikledning skickade ut meddelandet: Får man bjuda negern på lite kuk efter avslutat körpass?


SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


På tisdagen klockan 19.05 gick det ut ett meddelande från Arrivas trafikledningen till bolagets busschaufför, skriver Expressen.

" Får man bjuda negern på lite kuk efter avslutat körpass?" stod det i displayen, som vanligtvis informerar om till exempel olyckor eller trafikstörningar.

Tomas Hedenius, kommunikationsdirektör på Arriva, bekräftar att meddelandet har gått ut, och säger att bolagets säkerhetsutvecklare är informerad och kommer utreda detta. Reaktionerna hos bolagets anställda har varierat.

– En hel del är irriterade, men jag tror att det finns en del förståelse för att detta inte är Arrivas officiella linje på något sätt, säger Tomas Hedenius till Expressen.

Arriva kör buss på uppdrag av Storstockholms Lokaltrafik, SL:

– Det ligger hos Arriva eftersom de är arbetsgivaren. Men SL, som är avsändare för trafiken för våra resenärer, tar helt avstånd från sådana här uttryckssätt och kommentarer. Det är helt förkastligt. Vi vill inte att man varken som anställd i trafiken eller som resenär råkar ut för sådana här kommentarer. Det tycker vi är allvarligt, säger Bengt Stenberg på SL:s pressjour till Expressen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev