Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Årets snackis nådde inte hela vägen

Publicerad: 9 Juli 2010, 07:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Fi:s pengalbål, och Frälsningsarméns snabba reaktion på det delar på utmärkelsen Hetast i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

WestanderAlmedalenAlmedalsveckanFrälsningsarménAlmedalen 2010Feministiskt Initiativ

Det råder inget tvivel om att Gudrun Schymans uppeldning av 100 000 var det hetaste samtalsämnet i Almedalen 2010. Men FI fick inte odelade hyllningar av pr-byrån Westanders jury.

– Pengabålet var veckans snackis, men diskussionen handlade mest om huruvida det var rätt eller fel att bränna pengar än om Fi:s budskap om löneskillnader mellan kvinnor och män, sade Nina Halling, konsult på Westander och ordförande i juryn, vid morgonens presskonferens.

Därför valde Westander att dela ut två priser. Ett pris för årets snackis och ett pris till den som bäst lyckats få ut sitt budskap. Även detta pris kom att handla om FI:s uppeldade pengar.

Frälsningsarmén var bäst på att utnyttja uppmärksamheten kring pengabålet till sin egen nytta, genom att snabbt sätta upp plakat med budskapet ”Bränn inte pengar – vi behöver dem bättre”.

– Vi är en enkel organisation med låg budget, men med hög profil och stark övertygelse, som gör det möjligt att reagera snabbt på det som händer, sade mottagaren av Westanders diplom.

Kallast i Almedalen blev Telia med sina svajiga 3G- och 4G-nät.

Istället för att sponsra ett traditionellt pressrum borde Telia ha utnyttjat Almedalens pr-potential genom att erbjuda snabb uppkoppling i Visby, tyckte juryn.

I juryn satt Claes Nyberg, presschef på Lärarförbundet, Helena Fornstedt, informationsdirektör Statoil, Helene Sigfridsson, generalsekreterare Makalösa föräldrar, Rolf van den Brink, Dagens Opinion och Nina Halling, pr-konsult på Westander.

Det samtalsämne som juryn tyckte saknades mest under Almedalsveckan 2010 var integritetsfrågan.

– Filterades de tweetsen bort? Det är beklämmande att det integritetslagstiftningen inte har varit med i diskussionerna, partierna har svikit i den frågan, sade Claes Nyberg.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.