Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Arenagruppen startar kommunikationsbolag

Publicerad: 6 December 2011, 11:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:47

UPPDATERAD. Den den vänsterorienterade ideella organisationen Arenagruppen bildar ett kommunikationsbolag. Bland annat ska bolaget hjälpa organisationer med krishantering och mediestrategier.


Ämnen i artikeln:

LO

Det nya bolaget, som formellt sett bildas vid årsskiftet, kommer i första hand att arbeta med organisationer som står nära Arenagruppen.

Chef för det nya bolaget blir Arenagruppens Johanna Lindell, som har flera års erfarenhet av kommunikationsarbete inom bland annat facket.

– Vi har redan i dag en del lösa uppdrag som vi hjälper organisationer med och jag tror också att det finns en efterfrågan på den här sortens tjänster i vår regi. Därför tyckte vi det var bra att starta ett bolag, säger hon till dagensmedia.se.

Det första uppdraget för bolaget, vars namn ännu inte offentliggjorts, blir att genomföra en opinionsbildande kampanj tillsammans med flera fackförbund.

– Vi fick en förfrågan från ett antal fackliga organisationer som undrade om vi kunde hjälpa dem med ett uppdrag. Det tackade vi ja till.

Förutom Johanna Lindell kommer ytterligare en person att anställas. Förhoppningen är dock att kunna anställa mer personal i takt med att bolaget får fler kunder.

– Men nu börjar vi i liten skala.

Vilken typ av uppdrag kommer ni att ta i framtiden?

– Det handlar om att hjälpa organisationer ta fram rapporter, hjälpa till med mediestrategi och krishantering. Det är den sortens kommunikationstjänster vi kommer erbjuda.

Då Arenagruppen är en ideell organisation kommer all eventuell vinst att gå tillbaka till organisationen.

– Blir det något överskott kommer det gå till att finansiera andra delar av Arenagruppens verksamhet.

Nyligen gick fackförbundet LO ut med att 150 miljoner kronor ska satsas på "entreprenörer som delar våra ideal att driva samhällsdebatten åt vänster".

Enligt Johanna Lindell har dock Arenagruppens nya bolag inte fått några pengar av LO.

– Nej, inte till den här verksamheten.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

LO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.