Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Arenagruppen bryter med Prime

Publicerad: 20 December 2010, 09:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Primes uppdrag att styra Socialdemokraternas politik åt höger spiller över på Arenagruppen – som samarbetat med de utpekade Prime-konsulterna.


Ämnen i artikeln:

United mindsNiklas NordströmPrimeAftonbladet

Aftonbladet avslöjade i förra veckan att Prime ska ha anlitats av Svenskt Näringsliv för att styra Socialdemokraternas politik åt höger efter valet.

Nu bryter Arenagruppen sitt samarbete med pr-byrån Prime.

– Detta som nu har framkommit var helt obekant för oss och gör att man kan ställa det som vi gör under kritisk lampa. Vi vill inte förknippas med Svenskt Näringsliv, säger Håkan A Bengtsson till dagensmedia.se.

De (S)-märkta Prime-konsulterna Nicklas Nordström och Carl Melin har enligt Aftonbladet varit en del av Svenskt Näringslivs kampanj.

Samtidigt har de deltagit i projekt för Arenagruppen.

• Carl Melin har bland annat varit med i Arenagruppens valanalysgrupp. Hans skrift ”Från medgång till nedgång", en statistisk analys av valresultatet, har getts ut av ett förlag inom gruppen.

• Niklas Nordström har deltagit i Arenagruppens ”Ny tid-projekt”.

Att ”Arenagruppens valanalys skrivs in i en plan i Primes uppdrag från Svenskt Näringsliv för att driva socialdemokratin i en viss riktning” sätter Arenagruppens trovärdighet på spel, enligt ett självkritiskt uttalande på Arenagruppens sajt.

Gruppen ska nu se över sina rutiner för samtliga samarbeten.

Prime får heller inte längre abonnera på Arenagruppens publikationer.

Den forne SSU-ordföranden Niklas Nordström, som nämnts i spekulationerna om Mona Sahlins efterträdare, bemötte i lördags uppgifterna med en debattartikel i Aftonbladet.

”Jag har aldrig hymlat med att jag sedan flera år är konsult på Prime och att jag tar uppdrag som bygger på min politiska erfarenhet och att jag känner svensk socialdemokrati väl”, skriver han.

Niklas Nordström skrev vidare att hans åsikt inte är till salu och att de åsikter han uttrycker alltid är hans egna:

”Jag har hela mitt aktiva parti- och yrkesliv arbetat för att socialdemokratin ska stå upp för tillväxt och hävdat att detta i flera avseenden kräver ett förnyelsearbete inom partiet. Så även i år”.

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.