Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Annonsörerna flyr Rush Limbaugh

Publicerad: 6 Mars 2012, 06:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Tanken på skattefinansierade p-piller gjorde Rush Limbaugh så upprörd att han i direktsändning kallade en kvinnlig student för slyna och prostituerad. Nu flyr annonsörerna den ultrakonservative radioprataren.


När Sandra Fluke, en juridikstudent vid Georgetown, deltog i ett kongressförhör om skattefinansierade p-piller blev det för mycket för den ultrakonservative radioprataren Rush Limbaugh.

Inför sina 15 miljoner lyssnare kallade han Sandra Fluke både för en slyna och en prostituerad.

Bara en dag senare fällde Rush Limbaugh fler kontroversiella kommentarer om så kallade "feminazis" och om Sandra Fluke.

– Om skattebetalarna ska betala för dina p-piller så att du kan ha sex vill vi ha något för det. Vi vill att du laddar upp dina sexvideos på internet så att vi kan titta på dem, sa Rush Limbaugh bland annat.

Men frågan är om den kontroversielle radioprataren, som gjort skandalösa uttalanden till sitt levebröd, inte har gått för långt den här gången.

Hans kommentar om Sandra Fluke har orsakat en storm i de sociala medierna och har fått flera tunga annonsörerar att fly.

Trots att Rush Limbaugh har bett om ursäkt har åtta annonsörer hittills lämnat "The Rush Limbaugh Show". Bland dem AOL, Citrix och madrassbutiken Sleep Train.

– Mr Limbaughs kommentarer är inte i linje med våra värderingar, säger Maureen Sullivan, en talesperson för AOL.

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/C9JLRypv9eA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.