Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Anders Kempe lämnar JKL

Publicerad: 10 Februari 2016, 11:22
Uppdaterad: 10 Februari 2016, 13:43

UPPDATERAD. Anders Kempe, medgrundare till JKL, lämnar flera av sina uppdrag. Däribland chefsposten på MSL Group och partnerskapet på JKL.


Anders Kempe har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag som chef på pr-byrån MSL Group. Han lämnar även då gruppens globala ledning. Dessutom slutar han som partner på JKL, bolaget som han var med och grundade 1985 och som numer är en del av MSL Group.

I ett avskedsmail som Dagens Media tagit del av skriver Kempe att det är "ett stort, men väl genomtänkt beslut."

Han skriver också att han vill "ta tillfället i akt att tacka alla kunder och medarbetare som jag genom åren har haft ett krävande, stimulerande och spännande samarbete med."

Maria Grimberg, vd och partner på JKL, bekräftar för Dagens Media att Anders Kempe lämnar.

– Det känns ju speciellt. Han är en person som man har jobbat med i så många år. Anders är en fantastisk entreprenör som har gjort att vi är en nytänkande och stark organisation. Jag är också väldigt glad för hans skull. Någonstans kan jag ha stor respekt för att man kan vilja göra någonting annat efter nästan 30 år, säger hon.

Anders Kempe har varit MSL Groups EMEA-chef sedan 2007 och ansvarat för över 30 kontor i Europa, Mellanöstern och Afrika. Sedan i januari 2011 har Kempe varit baserad i London.

Kempe lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan men kommer att finnas kvar i bolaget som senior advisor hela 2016.

Anders Kempe har varit en av Sveriges mest välavlönade PR-konsulter.

Dagens Media söker Anders Kempe.

Jon Demred

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.