lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Almedalsfrågan med Lili Assefa: ”Mindre men absolut inte sämre”

Publicerad: 6 juli 2022, 09:20

Foto: Pressbild

Lili Assefa håller med om att Almedalen är mindre i år än tidigare, men menar att såväl kvaliteten som närvaron är fortsatt hög.

Ämnen i artikeln:

DJ BattleAlmedalenPR

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Första gången Lili Assefa besökte Almedalen i Visby var antingen 2012 eller 2013. Då i sällskap av pr-kollegan Per Schlingmann.

– Jag fick en mindre chock när jag kom hit. Det var så mycket folk, jag minns känslan av att inte veta vart jag skulle ta vägen.

Sedan dess har mycket hänt med politikerveckan. Den har hunnit växa sig ännu större, men också ta ett pandemiuppehåll på två år. Precis som många andra så tycker sig Lili Assefa se hur den nu efter uppehållet har minskat i storlek.

– Ja, den är mindre men absolut inte sämre. Det är hög kvalitet på seminarierna. De stora makthavarna inom såväl politik som inom näringsliv och media är här.

Hur är stämningen i Almedalen i år på en skala från 1 till 10, skulle du säga?

– Jag får nog ge den en stark 8. Ingen visste ju riktigt hur det skulle bli efter två års coronapandemi, men det är otroligt roligt att så mycket folk är här. Fast samtidigt också skönt att det inte är någon hysteri. Och så har vädret varit en riktig bonus också.

I år arrangerar Lili Assefas byrå Assefa Communication också för första gången DJ Battle, som tidigare varit ett Dagens Media-event. Att ta över ett av Almedalens största arrangemang är nervöst men roligt, säger hon. I kväll klockan 20.00 är det dags.

– Det är alltid nervöst att göra någonting för första gången och i år gör vi både den stora invigningsfesten och DJ Battle. Men när det kommer till den senare har det varit skönt att kunna hålla Mathias Kallio i handen. Det är ju mycket som ska ordnas. Och förutom att tekniken ska funka så ska det förstås bli en bra fest.

Vad kan vi förvänta oss av kvällen?

– Jag har höga förväntningar för alla lagen är väldigt laddade över att det ska bli fest och har en stark strävan att stå där som vinnare. Det är roligt att de tar tävlingen på stort allvar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev