Alliansen försvarar loggan

2010-03-16 13:01  

Alliansens nya logga har sedan den presenterades blivit brutalsågad av experter och allmänhet i medierna. ”Hade den blivit hyllad hade jag blivit riktigt orolig”, säger Moderaternas Pär Henriksson.

Dagensmedia.ses artikel om Alliansens nya logga är de senaste dagarnas mest kommenterade. Av dem som röstat i artikeln tycker 74 procent att loggan är ett misslyckande. I övriga medier, däribland Aftonbladet.se, har flera branschpersonligheter tagit fram stora motorsågen när loggan kommit på tal.

– Jag har hållit på med den här typen av kommunikation sedan mitten av 90-talet. Det blir alltid mängder med reaktioner, inte minst ifrån branschen. Hade den blivit samfällt hyllad hade jag blivit orolig, säger Pär Henriksson, kommunikations- och stabschef för Moderaterna.  

Hur ser du på kritiken?

– Vi ville göra något som inte ser ut som en klassisk politisk logotyp, och det har vi lyckats med. Det är ett medvetet val och logotypen kommer att göra sitt jobb på ett bra sätt.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt