Alicia Vikanders Oscar – en pr-succé för Louis Vuitton

2016-02-29 11:44 Ylva Larsson  

I natt blev Alicia Vikander historisk. Tajmingen kunde inte ha varit bättre för det franska modehuset Louis Vuitton.

I natt vann skådespelerskan Alicia Vikander priset för bästa kvinnliga biroll på Oscarsgalan för sin roll i filmen ”The Danish Girl”. Det är första gången en svensk skådespelare vinner en Oscar sedan 1975, vilket gör henne historisk.

Tajmingen kunde inte ha varit bättre för det franska modehuset Louis Vuitton som knöt till sig stjärnan för knappt ett år sedan.

På nattens gala poserade Alicia Vikander i en specialuppsydd gul Louis Vuitton-klänning som har omskrivits av medier världen över. Även på efterfesten bar hon ett plagg från det kända märket. Sedan hon blev ansiktet utåt för lyxvarumärket förra våren har hon flitigt fotograferats i deras kläder och under ”award season” har Alicia Vikander enbart burit Louis Vuitton.

I oktober lanserades märkets reklamfilm med Alicia Vikander och Michelle Williams i huvudrollen. I övrigt har Alicia Vikander ännu inte synts i många reklamkampanjer. Under SXSW-festivalen i Austin medverkade hon dock i en uppmärksammad pr-kupp på dejtingappen Tinder för att marknadsföra sin film ”Ex Machina”.

Se skådespelerskans reklamfilm för Louis Vuitton här:

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt