Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

”Aldrig har någon fått så mycket för så lite”

Publicerad: 9 Juli 2010, 08:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Almedalen 2010. Läs vad Blondinbella, Brit Staktston, Henrik Torehammar och många fler tycker varit årets flippar och floppar i Almedalen. Här är Dagensmedia.ses stora Almedalsenkät.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenAlmedalsveckanAlmedalen 2010

Dagens Media frågade elva personer ur medie- och kommunikationsbranschen, samt den poltiska sfären, om årets flippar och floppar hittills under Almedalsveckan.

Här är deras svar, som samlades in under torsdagseftermiddagen.

Brit Stakston, sociala medier-expert på JMW.

Flipp

- Tillgängligheten. Det har varit otroligt många webbsända seminarium vilket ger så många människor som inte är på plats möjligheten att ta del av vad som händer här. Sedan vädret föstås. Det fina vädret underlättar och skapar möten på ett helt annat sätt än om det regnar.

Flopp:

- Att de som arrangerar evenemang under veckan inte systematiskt via de sociala medierna har tagit tillvara på möjligheten att ge fördjupad information. Avsändaren borde ha dedikerat någon person för att ta hand om det.

 

Katarina Winell, kommunikationschef, Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning, SLL.

Flipp:

– Veckan i stort är Flippen. Aldrig har så många intressanta och kompetenta människor från så många olika områden mötts som på årets Almedalsvecka. Det sjuder om Almedalen och det är helt fantastiskt.

Flopp:

– Sverige är ett av världens bästa länder vad gäller teknik och kommunikation. Det känns därför otroligt förlegat och ineffektivt att man fortfarande delar ut flyers  i så stor utsträckning Almedalen. Hoppas att vi slipper se det kommande år.

 

Daniel Färm, pressekreterare åt Leif Pagrotsky.

Flipp:

– Den rödgröna skolsatsningen som har samarbetspartierna har värkt fram inom det kanske viktigaste politikområdet. Genomslaget i medierna var stort och bra i sak.

Flopp:

– Att det sämsta stället att följa vad som händer i Almedalen är Almedalen.

 

Anna Wåglund Söderström, biträdande informationschef Stockholms Handelskammare.

Flipp:

– De politiska dj-battlen har varit väldigt bra. Jag var även på ett bra seminarium om broliers kontra karriärväxlare, arrangerat av Westander.

Flopp:

– En del politiska debatter som har gått på tomgång.

 

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, bloggare och moderat.

Flipp:

- Gudrun Schyman har varit jättesnygg under hela veckan. Det är kul att hon som är feminist är så snyggt klädd och vältränad.

Flopp:

- Gudrun Schymans pengabränning var årets flopp. Jag tror att många som stöder hennes politik inte ställer upp på att man bränner upp så mycket pengar.

 

Nikke Lindqvist, sökoptimeringsexpert.

Flipp:

– Min personliga flipp var när jag skulle ha gått på ett sociala medier-seminarium men gick fel och istället hamnade på en träffpress där Carl Bildt pratade om Afghanistan. Jag fick leka liverapporterande journalist och livetwittra om ett område som jag inte kan något om och det var jättespännande.

Flopp:

– Flygbladsutdelningen. Ingen vill ha dem, det måste gå att hitta något annat sätt.

 

Henrik Torehammar, programledare för Brunchrapporten i P3.

Flipp:

– Dubbelserenaden på min 30-årsdag med tankesmedjan Timbro på ena sidan och gänget från Tankesmedjan i P3 på andra sidan. Det är en idealsituation i Almedalen, när Timbro och puplic service-satiriker möts i en serenad till mig som artist.

Flopp:

– Presskonferenserna inför talen. Det är spoilers som gör att journalisterna struntar i talen.

 

Pernilla Åström, marknadskommunikatör på My Newsdesk.

Flipp:

- Atmosfären! Alla är väldigt positivt inställda och vill dela med sig av kunskap. Det finns en stor öppenhet. Sedan tycker jag att de som driver sociala medier-akuten med stort tålamod bidrar med kunskap till de kommunikatörer som är här.

Flopp:

- Kalendariet. Att ingen har lyckats skapa ett bra kalendarium med interaktiva funtioner, så att alla som är här kan bidra.

Fredrik Pallin, pr-konsult Springtime:

Flipp:

– FI:s pengabål. Aldrig har någon fått så mycket publicitet för 100 000 kronor.

Flopp:

– Alla seminarier som inte ser till att kunna få återkoppling till dem som är där, det vill säga de flesta.

Anna Serner, vd Tidningsutgivarna.

Flipp:

- Föreningen JAG (Jämlikhet Assistans Gemenskap), vars medlemmar trots sina ofta grova funktionshinder har lyckats vara överallt i Almedalen. Pricken över i var när de dök upp mitt i värsta kaoset på Dagens Medias fest.

Flopp:

- FI:s uppeldade pengar. Det är oförsvarligt att göra en medial poäng med pengar som man skulle kunna göra någonting bra för. Så mycket makt får man inte tilltro medierna.

Maja Haraldsson, student på Stockholms universitet, marknadsföring och IT:

Flipp:

– Tedxalmedalen, arrangörer Twingly och greatness. Miljön och stämmningen var fantastisk, alla som höll föredrag inspirerade men den som jag tror vann flest hjärtan var Elaine Bergqkvist som talande om retorik. TV4:s sociala medier-debatt, med bland andra Federley, Niklas Svensson och Marie Grusell, var också väldigt intressant. Sen tyckte jag om ert (Dagens Medias) mingel, med massor av intressanta människor.

Flopp:

– SR:s seminarium om deras bevakning av valet. Det var totalt dött – inget liv och ingen debatt.

Bilderna verkar inte synas i Internet Explorer. Vi försöker åtgärda felet, men läs gärna artikeln i en alternativ webbläsare så länge.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.