Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

af Donner sålde lyxlägenheten

Publicerad: 16 juni 2009, 08:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

I samband med att Johan af Donner i maj lämnade Röda Korset la han ut sin sjurummare på Östermalm till försäljning. Nu är han häktad för grovt bedrägeri och grov trolöshet mot huvudman.


Utropspriset för Johan af Donners luxuösa bostadsrätt på Runebergsgatan 11, alldeles intill Humlegården på Östermalm, var 15 miljoner kronor. Våningen beskrivs i mäklarbroschyren som vacker ljus och luftig och som utöver fyra sovrum också innehåller, matsal, bibliotek och sällskapsdel. Lägenheten såldes i måndags, den 15 juni, två dagar innan Johan af Donner greps av polisen.

I lördags häktades Johan af Donner på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och grov trolöshet mot huvudman. Enligt åklagaren finns det risk att Johan af Donner undanröjer bevis eller flyr om han är på fri fot.

– Vari flyktrisken ligger kan jag inte kommentera, säger Alf Johansson, chefsåklagare vid riksenheten för korruption. 

Men föreligger det en ökad flyktrisk med tanke på att Johan af Donner sålt sitt hem?

– Som sagt, det vill jag inte kommentera.

Det cirkulerar uppgifter att det är mångmiljobelopp som af Donner misstänks ha förskingrat. Kommentar?

– Det rör sig om relativt stora belopp; tillräckligt stora för att brottet ska bedömas som grovt, men utöver det vill jag inte kommentera.

Johan af Donners försvarare Leif Silbersky kommenterar sambandet om den bedömda flykrisken och Johan af Donners lägenhetsförsäljningen så här:

– Jag har absolut ingen som helst kommentar till den delen.

Hur ställer sig Johan af Donner till anklagelserna som riktas mot honom?

– Det pågår utredning och omfattande förhör och då anser jag att jag inte ska kommentera  innan utredningen är klar, säger Leif Silbersky.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.