Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Adam Tensta är nummer ett i Lafas kondomkampanj

Publicerad: 15 juni 2009, 13:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Adam Tensta och Calle Schulman är två av kändisarna som uppmanas dela med sig i Landstingets kondomkampanj.


Varje kondom innebär en historia. Det är tanken bakom Esters kampanj "Vart tar 100 000 kondomer vägen i sommar?" för kunden Lafa (Landstinget förebygger aids). Därför delas 100.000 numrerade kondomer ut på festivaler, inneställen och i taxibilar under sommaren.

I anslutning till utdelningsställena uppmanas allmänheten att gå in på bloggen kondom08.nu och skriva om tillfället då kondomen användes. De första 100 kondomerna har redan delats ut till diverse kändisar. Adam Tensta fick nummer ett och Calle Schulman nummer 19.

- Alla vet ju att det är viktigt att använda kondom men samtidigt hittar man på tusen ursäkter för att slippa. I Sverige är vi sämst i världen på at använda kondom och det vill Lafa ändra på, säger Roger Kempe, vd och projektledare på Ester.

Robert Pantzar, informatör på Lafa, säger:

- Målgruppen är unga vuxna, 15-30 år och i år satsar vi speciellt på resenärer. Därför sitter kondomtavlorna också uppe på ställen där de rör sig, som till exempel cityterminalen.

Till kampanjen hör också klistermärken med budskap som ”Här användes kondom 18.623” som ska sättas upp på olika platser utomhus.

- Det är små gerillastickers som ska skapa lite extra uppmärksamhet och prat runt kampanjen, säger Roger Kempe.

Kampanjen pågår mellan den 12 juni och den 30 augusti och därfter får besökarna på kondom08.nu rösta fram den bästa sexhistorien som lämnats in.

Lafa annonserar för kampanjen bland annat på nätet och print.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.