Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Abby priest inviger ny bana med Svensk galopp

Publicerad: 22 mars 2016, 07:41
Uppdaterad: 22 mars 2016, 10:12

En halv miljard kronor har investerats i den nya galoppbanan Bro Park. Abby priest har fattat galoppen och blir pr-byrån som ska ta sig an det fullblodade uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Abby priest

– Vi vill att så många som möjligt ska förstå vad det innebär att få uppleva galopp i höginternationell klass, på plats. En helhetsupplevelse, allt från spänningen och den sociala biten till det estetiska. Det är så otroligt vackert att se de här jockisarna i sina vita byxor som rider i full fart. Man blir tagen av att se allt. Hästarna är så slimmade och graciösa, säger Abby priest delägare Mats Ryd.

Täby galopp som tidigare varit tillhållet för galoppentusiaster stänger ner. Istället öppnar en helt ny bana med invigning den 19 juni.

Bro Park kommer ligga beläget strax utanför Stockholm och besitta en restaurang, driven av de prisbelönta kockarna Carina och Ulrika Brydling.

– Förutom loppen som är korta och intensiva så vill man som besökare ta del av så mycket mer, som högklassig mat och dryck. Vi på Abby priest kommer få vara med om den största satsningen inom svenska lopp, någonsin. Därför gav vi all energi vi hade för att sälja in vår byrå till Svensk galopp, säger Mats Ryd.

Internationellt sett är galopp en av världens största sporter som inte fått lika stor uppmärksamhet i Sverige. För att ändra på det har Svensk galopp utnämnt 2016 till Galoppens år.

Förutom invigningen av Bro Park kommer andra stora evenemang hållas i galoppens tecken, såsom Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den nya internationella tävlingshelgen Festival of Swedish racing i september.

– Internationellt är galoppen stor i länder som Japan, Hong Kong och Abu Dhabi. Nu är det på tiden att svenskarna får upptäcka galoppen, avslutar Mats Ryd.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Abby priest

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.