Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

7-Eleven om Pride: "Vi ville göra något i kärlekens tecken"

Publicerad: 31 juli 2013, 07:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Den regniga starten på Stockholm Pride stämde överens med huvudsponsorn 7-Elevens budskap "I nöd och lust".


Ämnen i artikeln:

DN reklamcupenStockholm Pride7-ElevenSvensson

I går inleddes Stockholm Pride och i dag hålls invigningsgalan där bland andra Alexander Bard och Birgitta Stenberg medverkar.

Huvudsponsor för årets Stockholm Pride är bland andra 7-Eleven som deltar på flera sätt.

– Vårt kommunikativa koncept under festivalen heter "I nöd och lust". Det kom till när ett par hörde av sig och undrade om de fick gifta sig på 7-Eleven i Helsingborg, berättar Richard Forsshéll, marknadschef på 7-Eleven för Dagens Media.

Den gången blev det i slutändan inget bröllop, men idén föddes om att låta andra par gifta sig under enkla former. Resultatet blev drop-in-bröllop under Stockholm Pride där paren kan välja mellan kyrklig och borglig vigsel inne på Prideområdet – ett koncept som väckt stort intresse.

– Sista uppgiften är att tio par ska gifta sig. Hela torsdagen och fredagen är fullbokade, säger Richard Forshéll.

Sedan en vecka tillbaka har 7-Eleven även bytt ut sina vanliga kaffemuggar mot regnbågsfärgade. Kampanjen är framtagen i samarbete med Svensson och är en vidareutveckling av de gröna och röda muggar butikskedjan körde med i våras. Då betydde gröna muggar att man var singel och röda att man var upptagen.

– Vi ville göra något i kärlekens tecken. Pride-festivalens budskap är ett ämne som berör många. Det var viktigt för oss att vara med eftersom vi tror på ett öppnare Sverige, säger Richard Forshéll.

Tillsammans med King var 7-Eleven även med och tävlade i DN Reklamcupen, men åkte ut i första omgången.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.