Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

300 journalister ackrediterade

Publicerad: 7 Juni 2013, 08:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

En av tre journalister som ackrediterat sig till prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop är utländska. För Dagens Media berättar Bertil Ternert om förberedelserna.


Ämnen i artikeln:

HovetSVT

– Jag har en backlog på hundratals samtal, säger Hovets presschef Bertil Ternert när Dagens Media når honom på telefon.

För trots att det stundande bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är mindre uppmärksammat än kronprinsessbröllopet för tre år sedan, säger Bertil Ternert att trycket från media är hårt.

Totalt har 338 journalister beviljats ackreditering till bröllopet, varav 96 är utländska. En stor andel av dem uppges vara fotografer.

– De flesta är från Norden, Tyskland och Spanien. Och ett par ifrån USA, säger Bertil Ternert.

I skrivande stund finns de stora tyska tv-kanalerna på plats ute på Slottsbacken där de håller på att koppla ihop sig med SVT.

– Den statsceremoniella delen äger rum i kyrkan och under kortegen till Riddarholmen. Middagen på Drottningholm är däremot en privat tillställning där det inte passar sig med ett journalistpådrag, säger Bertil Ternert.

Har ni det stressigt nu?

Det är mycket som ska sammanfogas. Men det finns en stor rutin på slottet för den här typen av tillställningar.

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

HovetSVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.