Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

1 av 4 vet inte vem han är

Publicerad: 12 September 2014, 07:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:29

Trots timmar av tv-debatter och veckor av valkampanj svarar var fjärde väljare att de inte vet vem Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är.


Inför valet på söndag är en stor andel av väljarna osäkra. En färsk undersökning från anlysföretaget Blue Carrot visar dessutom att många inte ens vet vilka partiledarna är.

Sämst på att göra avtryck hos väljarna är Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Allra mest okänd är mp:s språkrör Åsa Romson. Hela 37 procent "känner inte till" henne. För hennes språkrörskollega Gustaf Fridolin är siffran 14 procent.

– Det är förvånande, minst sagt, att kännedomen om dem är så låg, säger Lars Pahlman, vd för analysföretaget Blue Carrot, som står bakom undersökningen.

För vänsterledaren Jonas Sjöstedt är motsvarande siffra 24 procent.

– Det är ju nästan ännu värre, han har ju varit med så mycket i rutan, säger Lars Pahlman, och fortsätter:

– Personliga varumärken pratas det ju normalt sett väldigt mycket om, därför är det förvånande att partiledarna inte tycks jobba med dem alls, säger Lars Pahlman.

Respondenterna i undersökningen har också fått svara på vilka karaktärsdrag och egenskaper de förknippar med de olika partiledarna.

 

 

 

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.