Peter Frey ny CTO för Bonnier News

2017-03-27 12:11  
Peter Frey. Foto: Olle Sporrong.

Expressens produktutvecklingschef Peter Frey tar steget upp till ny CTO på Bonnier News.

Peter Frey var tidigare CTO på ärkefienden Aftonbladet under åtta år, men han har sedan 2013 byggt upp Expressens utvecklingsavdelning från grunden, ansvarat för devops-avdelningen och annonsutveckling för Expressen, Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Han har bidragit till att öka räckvidden och de digitala intäkterna på Expressen. Nu tar han över det strategiska ansvaret för teknik och utveckling inom affärsområdet Bonnier News som även innefattar DN och DI.

– Jag är väldigt glad över att få förtroendet att leda hela Bonnier News utvecklingsarbete framåt. Jag har jobbat med att utveckla Expressens digitala produkter i drygt tre år och nu är det dags för nästa utmaning. Tidningarna har olika affärmodeller och det gäller att anpassa våra strategier efter det. Först och främst kommer jag att lyssna in och bilda mig en uppfattning kring hur läget är, säger Peter Frey i en kommentar.

Den 1 april tar han över posten efter Charlotte Svensson, som i januari blev klar för Postnord.

Mathias Asplund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt