Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Per Wendel-priset till Olof Lundh

Publicerad: 26 Oktober 2016, 09:52
Uppdaterad: 26 Oktober 2016, 11:17

Sportjournalisten Olof Lundh får årets Per Wendel-pris.


Olof Lundh har tidigare arbetat som sportjournalist på Expressen, numera för TV4 och Fotbollskanalen.

– Det är oerhört hedrande att få Per Wendels journalistpris. Jag kände honom inte personligen, men såg upp till honom som journalist och senare kollega på Expressen, säger han i ett pressmeddelande.

I motiveringen skriver juryn bland annat:

Sportjournalistik anklagas ofta för brist på kritisk granskning. Men det finns journalister som ägnar sig åt att frilägga det spel som sker under det som synes ske även i sportens värld. En värld där varken Svenska fotbollförbundet eller Zlatan står över journalistikens kritiska granskning."

Olof Lund kom under 2016 ut med boken ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” , och blev 2015 utsedd till Årets Sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm och Svenska sportjournalistförbundet.

Han var producerar också podden ”Lundh”, som är inne på sitt 121:a avsnitt.

Per Wendel-priset har delats ut sedan 2006 och går till "en journalist som verkar i Expressenreportern Per Wendels anda som orädd avslöjare".

Per Wendel avled 2005 och Expressen instiftade ett journalistpris till hans minne. I juryn har ingått Otto Sjöberg, Peppe Engberg, Kjell Dabrowski, Kaisa Ericson och Lotta Cramne.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.