Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag23.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Pensionsbolag kan förvärva TDC

Publicerad: 8 Februari 2018, 07:53
Uppdaterad: 8 Februari 2018, 13:29

Efter sammanslagningen med MTG – nu kan telejätten TDC köpas upp av tre danska pensionsbolag.


Ämnen i artikeln:

MTG

I förra veckan kom nyheten att MTG:s nordiska verksamheter och danska TDC Group går samman. Men innan fusionen helt är i hamn krävs att affären ska godkännas av båda parternas aktieägare.

Nu kommer uppgifter om att ett konsortium bestående av tre danska pensionbolag (ATP, PFA och PKA) tillsammans med det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie har planer på att förvärva telekomföretaget TDC. Planerna bekräftas av källör till den danska tidningen Børsen. Tidningen har inte fått några kommentarer från de påstådda intressenterna.

Pensionbolaget och riskkapitalbolaget ska enligt uppgifter till tidningen vara beredda att betala 47 danska kronor (cirka 62 svenska kronor) per aktie. Totalt sett innebär det en affär på omkring 38 miljarder danska kronor.

Sedan tidigare har det även spekulerats i att Telia Company ska vara intresserade av att köpa den danska konkurrenten, det skriver Omni Ekonomi.

TDC Sverige köptes 2016 av Tele2 för 2,9 miljarder med målsättningen att ytterligare stärka sin roll på hemmamarknaden inom företagssegmentet. Förvärvet slutfördes den 31 oktober 2016.  2015 hade TDC Sverige hade nettointäkter på 3,4 miljarder kronor och en EBITDA på 0,4 miljarder kronor.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.