Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Pelle Tamleht tar över Nöjesguiden

Publicerad: 19 april 2018, 09:04
Uppdaterad: 19 april 2018, 09:38

Pelle Tamleht blir ny chefredaktör på Nöjesguiden.

"Mitt jobb blir att samla alla duktiga medarbetare. Nöjesguiden är inte en one man eller woman show", säger den nya chefredaktören till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Det var i mitten av april som Resumé rapporterade om att Nöjesguidens chefredaktör, Jenny Nordlander, som haft rollen sedan 2015, hade sagt upp sig.

Dagens Media kan nu berätta att det blir vice vd:n Pelle Tamleht som tar över rollen som chefredaktör på Nöjesguiden.

Sedan i maj förra året har han varit ansvarig utgivare och vice vd för Nöjesguiden Media.

– Det känns naturligtvis jätteroligt. Men det här handlar inte om mig som person. Mitt jobb blir att samla alla duktiga medarbetare, och få folk att jobba tillsammans. Nöjesguiden är inte en one man eller woman show, säger den nytillträdde chefredaktören till Dagens Media.

Pelle Tamleht har tidigare agerat tillförordnad chefredaktör under tiden Jenny Nordlander varit föräldraledig, en chefredaktör han nu ersätter.

– Det går så klart inte obemärkt förbi att en så rutinerad person som Jenny slutar. Nu gäller det för oss att fortsätta försöka hitta nya och duktiga redaktörer. Nöjesguiden har en fin tradition av att jobba med tillväxt, säger Pelle Tamleht.

Samtidigt får Pelle Tamleht också rollen som publisher på Nöjesguiden Media, som äger titlar så som Djungeltrumman, Totally Stockholm och Totally Göteborg.  

Han menar att det i dagsläget inte kommer att ske några omvälvande förändringar kring Nöjesguiden.

– Det mest spännande just nu är att fortsätta bygga upp våra lokala kontor. Vi vill vidga oss geografiskt.

Nöjesguiden har i dag verksamheter i , förutom Stockholm, även Göteborg, Öresund och Malmö.

– Vår målgrupps största intresse är upplevelse, och vårt uppdrag handlar om att bevaka och guida våra läsare där. Sen måste vi också ha de kritiska glasögonen på oss när det kommer till saker som diskriminering, säger Pelle Tamleht och fortsätter:

– Vi vill sätta agendan, inte bara följa den.

Nöjesguidens tidigare chefredaktör Jenny Nordlander har i en intervju med Dagens Media tidigare i veckan berättat om bakgrunden till varför hon valde att lämna rollen.

– När jag började på Nöjesguiden så var det dels för att tidningen hade tydliga värderingar som jag delade, till exempel gällande jämställdhet. Jag hade höga förväntningar och det var kanske naivt av mig. Ingen står utanför strukturerna, sade hon bland annat.

När Nöjesguidens ägare HKM Publishings vd Stefan Hallenius senare besvarade kritiken menade han bland annat att "det handlar om att hon vill sälja sin bok."

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.