Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Özz Nûjen till motattack mot Aftonbladet och Expressen

Publicerad: 2 Februari 2018, 14:45
Uppdaterad: 2 Februari 2018, 15:25

Özz Nûjen. Foto: Anna-Karin Nilsson/Pressbild

Komikern Özz Nûjen fördömer Aftonbladet och Expressen för att ha rapporterat om honom och hans anhöriga i samband med åtalet mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Först på Twitter och nu i en intervju med DN.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenTwitter

I rapporteringen om terrormisstänkte Rakhmat Akilov har strålkastaren också riktats mot komikern och samhällsdebattören Özz Nûjen.  I den finansiella utredning som gjorts är namnen på komikerns syster, svåger och far nämnda. Anledningen är fem pengatransaktioner som till synes har gjorts från dem till Akilovs konto under hösten 2015.

Özz Nûjen äger tillsammans med en anhörig flera fastigheter på Gotland. 2015 köpte han bland annat en skola via sitt bolag där ett omfattande renoveringsarbete utförts. Helagotland.se rapporterade om Akilovs inblandning i renoveringen tidigare i veckan och om kopplingen till Nûjen. Därefter rapporterade både Aftonbladet och  Expressen om detta. Varken DN, SvD eller SVT rapporterade om detta.

Komikern reagerar starkt mot detta och är upprörd över den koppling man gjort, hur man gestaltat honom i bild och rubriker och att han anklagas för att ha kopplingar till en terrorist.  I flera tweets fördomer han agerandet, bland annat skriver han:

 

 

 

– Jag blev chockad över att vakna upp till rapporter om att jag haft koppling till en terrorist. Jag har aldrig haft kontakt, träffat eller pratat med honom. Det har bara fortsatt och både jag och min familj har utkrävts på svar, trots att det här aldrig varit intressant för varken polis eller andra myndigheter. De har aldrig kontaktat mig eller mina anhöriga, säger Özz Nûjen i en intervju med Dagens Nyheter.

När DN frågar komikern om han varit i kontakt med Aftonbladet och Expressen, den sistnämnda en tidning som han skriver kolumner för, svarar han:

– Jag har hört av mig men vi får se vad som händer. Jag tänker agera med lugn, tålamod och inte fatta några beslut i affekt. Jag ska vara klar, ha på fötterna, och agera på ett annat sätt än de som är ute efter sensationer och de som bara vill agitera.

Huruvida Akilov har gjort jobb på en fastighet som ägs eller delägs av Özz Nûjen har inte bekräftats.

Dagens Media sökte tidigare idag Özz Nûjen, Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson, Aftonbladets t f chefredaktör Lena K Samuelsson och Aftonbladets t f ansvarige utgivare Lena Mellin.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenTwitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.