Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Oklarheter kring Dokumentet 2.0

Publicerad: 30 november 2017, 07:24
Uppdaterad: 30 november 2017, 08:06

Åsa Linderborg.

Dokumentet 2.0 har pausats av Sofia Olsson Olsén men Åsa Linderborg meddelar att dokumentet ska publiceras nästa vecka.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

HF


Dagens Media har tidigare rapporterat om att Sofia Olsson Olsén har stoppat Dokumentet 2.0. Dokumentet är en fortsättning på det dokument som publicerades 1970 där kvinnor från Aftonbladet berättar om sexism på arbetplatsen.

Ansvariga för Dokumentet 2.0 är Eva Franchell, Gunilla Granqvist, Åsa Linderborg, Frida Söderlund och Ebba Thornéus.

Efter att Sofia Olsson Olsén fick läsa igenom det nya dokumentet i förra veckan meddelade hon att hon måste gå igenom allt innehåll utifrån ett pressetiskt perspektiv innan något kan publiceras. I ett inlägg som publicerades igår onsdag förtydligar Sofia Olsson Olsén sitt resonemang.

"Jag har landat i att vi inte kan publicera materialet i Aftonbladet i dess nuvarande form. Det viktigaste skälet är att även om personerna som förekommer i berättelserna är anonyma så är jag ytterst ansvarig för om någon skulle kunna identifieras, detta gäller både män och kvinnor. Det gör det omöjligt för mig både som ansvarig utgivare och arbetsgivare att godkänna publicering innan materialet bearbetats ytterligare".

Därmed ligger Dokumentet 2.0 på paus, men Åsa Linderborg säger till SVT Nyheter att uppgifterna kommer publiceras.

– Det kommer att publiceras nästa vecka, på Aftonbladet, på en plattform. Jag kan inte prata om hur vi kommer att lösa det här, men det kommer att publiceras, säger Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg till SVT Nyheter.

Enligt SVT Nyheter så är flera på redaktionen upprörda över de otydliga budskapen kring om och när Dokumentet 2.0 ska publiceras.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev