torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Ny Teknik värvar IDG-reporter

Publicerad: 28 november 2017, 14:37
Uppdaterad: 28 november 2017, 14:37

Simon Campanello byter tidning efter två och ett halvt år på it-tidningen IDG. Ny arbetsplats blir Ny Teknik.

Ämnen i artikeln:

Ny TeknikIDG

AH

Alex Hartelius


Under drygt två och ett halvårs tid har Simon Campanello bevakat teknik inom it-branschen för IDG. Mycket av bevakningen har handlat om hur teknik som artificiell intelligens och maskininlärning påverkar it-sektorn. Men Simon Campanello säger att det handlar om att se det utifrån ett bredare samhällsperspektiv – och därför har han valt att gå till Ny Teknik.

– Artificiell intelligens och maskininlärning påverkar all industri, och nästan alla företag i Sverige idag vill ha den här tekniken. Därför känns det spännande att gå till en tidning som kan bredda den bevakningen och inte bara skriva om hur de används inom it-branscehn, utan även andra branscher och i samhället, säger Simon Campanello till Dagens Media.

Vad kommer du att bidra med till Ny Teknik?

– Att bevaka utvecklingen av artificiell intelligens och de hot mot samhället vi ser utifrån ett it-säkrhetsproblem. Det finns en koppling mellan smartare teknik som styr vår vardag och ett bättre it-skydd.

Som reporter på IDG är Simon Campanello den som lockat till sig flest läsare. Framgångsreceptet har varit att vara intresserad och hitta saker som gjort honom nyfiken. Han vill kunna förmedla något som skapar intresse för de som inte vanligtvis är intresserade av teknik.

– Jag vill kunna förklara ett teknikfenomen som får folk att förstå hur det berör hela samhället, inte bara folk som jobbar med datorer.

Hur gör man det?

– Man måste sätta saker i sitt sammanhang. Skriver man om artificiell intelligens funkar det inte bara att visa hur det sker fantastiska saker inom forskningen, utan även förklara hur det kan förändra någons liv. Det kan få enorma effekter i samhället och då vill jag visa konkreta exemplen på hur en lyckad forskning kan göra saker bättre.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev