Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMedier

Nils Resare lämnar Blankspot

Publicerad: 1 November 2017, 14:22
Uppdaterad: 1 November 2017, 15:30

Nils Resare och Brit Stakston tar emot Stora Publishingpriset. Bild: Wikimedia commons

Nils Resare slutar som redaktör på Blankspot för att istället ägna sig åt frilansverksamhet.


Ämnen i artikeln:

Blank spot project

Den läsarfinaniserade reportagesajten Blankspot grundades av Martin Schibbye, Nils Resare och Brit Stakston 2015, och har som syfte att belysa vita fläckar i Sverige och världen.

Blankspot har bland annat blivit nominerade till Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare, och vunnit Stora Publishingpriset.

Nu väljer dock Nils Resare, som varit redaktör, att lämna Blankspot och gå vidare till frilansverksamhet. Det skriver Journalisten. Det beror bland annat på att man inte har haft ekonomin i Blankspot att göra de typer av långa grävjobb han vill ägna sig åt.

– Jag vill jobba med lite andra grejer än vad vi har kunnat göra, hålla på med längre grävprojekt, och med jobb där vi kan ta lite större risker än vad vi har kunnat på lilla Blankspot, säger Nils Resare till sajten.

Han säger samtidigt att ekonomin har varit "fantastiskt bra" för en nystartad digital tidning. 

– Men vi har samtidigt inte nått de nivåerna där man skulle kunna gräva i något ett halvår för att sen misslyckas. Det funkar inte.

Just nu jobbar Nils Resare på ett projekt för SVT.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Blank spot project

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.