måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

News55 markerar mot nazisterna

Publicerad: 24 augusti 2018, 08:41
Uppdaterad: 24 augusti 2018, 08:47

De anti-nazistiska texterna är skrivna av Artur Ringart, Marianne Rundström, Jan Scherman, Kattis Ahlström, Pia Erlandsson och Lena Adelsohn Liljeroth.

Med anledning av nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Stockholm nu på lördag använder seniorsajten News55 sin plattform för att ta avstånd från nazismen.

Ämnen i artikeln:

News55

LK


I morgon lördag ska den nazistiska organisationen NMR demonstrera på Kungsholmen i Stockholm. Detta har fått nyhetssajten News55, som vänder sig till personer som är 55 år eller äldre, att under lördagen ägna hela sin digitala etta åt texter som tar avstånd från den antidemokratiska och auktoritära ideologin. Texterna har författats av Artur Ringart, Marianne Rundström, Jan Scherman, Kattis Ahlström, Pia Erlandsson och Lena Adelsohn Liljeroth.

Dessutom kommer lördagens nyhetsbrev, som går ut till 50 000 prenumeranter, att bestå av krönikor med ett anti-nazistiskt budskap.

”Vi på News55 står för den erfarenhet som åren har gett oss. Därför vill vi ge följande budskap till alla svenskar. Glöm inte: Nazisterna tog makten i Tyskland med demokratiska medel. Sedan avskaffade de den”, säger Artur Ringart, vars föräldrar fått erfara nazismen:

”Bägge mina föräldrar fick på ett mycket konkret sätt uppleva nazismen. De var fångar i förintelselägret Auschwitz men överlevde mirakulöst. Den historielöshet som härskar nu är skrämmande när stora delar av samhället verkar betrakta nazister som vilken politisk rörelse som helst”, säger Artur Ringart.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev