Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Myndighet förhindrar MTG:s försäljning

Publicerad: 19 juli 2018, 15:03
Uppdaterad: 20 juli 2018, 11:22

Foto: Janne Naess

MTG stöter på patrull för andra gången i år. Konkurrensmyndighet sätter stopp för MTG:s försök att sälja av sin bulgariska medieverksamhet.


Ämnen i artikeln:

MTG

I februari föll affären mellan fingrarna på MTG, som skulle ha landat i en fusion mellan danska TDC Group och MTG:s Nordic Entertainment och Studios.Nu stöter koncernen på patrull igen.Den bulgariska konkurrensmyndigheten beslutade i dag att inte tillåta MTG att sälja sitt innehav i Nova Broadcasting Group i Bulgarien, till PPF Group. Tanken var att MTG skulle använda vinsten från försäljningen till att investera i Nordic Entertainment och Studios. Myndighetens slutsats överraskar MTG, som skriver i en kommentar: "Beslutet från den bulgariska konkurrensmyndigheten är förvånande och MTG kommer att granska det vidare innan bolaget bestämmer sig för nästa steg".

Nova är Bulgariens största kommersiella medieaktör, och köpeskillingen vid MTG:s aktieförsäljning skulle enligt Dagens Industri ha hamnat på runt 1,7 miljarder kronor.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.