Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Musrestaurangen i Malmö blev världsnyhet

Miniatyrrestaurangen kallad "Noix de vie" i Malmö charmar folk världen över och har omskrivits i en lång rad internationella medier.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 14 December 2016, 08:00
Uppdaterad: 14 December 2016, 08:41

Ämnen i artikeln:

StarcomCity Gross

Bild 1/3  "Det är så otroligt charmigt att föreställa sig en värld där möss lever parallellt med oss, men utanför vårt synfält", skriver en av konstnärerna till Huffington Post.

Det var i förra veckan som det lilla konstverket, föreställande en miniatyrrestaurang kallad "Noix de vie", kom på plats på Bergsgatan 4 i Malmö.

Kort därefter hade restaurangen blivit stadens mest kända. Konstnärena är fortfarande anonyma, men har haft mejlkontakt bland annat med Huffington Post.

"Det är så otroligt charmigt att föreställa sig en värld där möss lever parallellt med oss, men utanför vårt synfält", skriver en av konstnärerna, och menade också att man fått inspiration från bland annat Walt Disney och Astrid Lindgren.

Nu efter cirka en vecka har miniatyrrestaurangen blivit långt mycket mer än en lokal snackis, när en uppsjö av internationella medier har uppmärksammat konstverket.

Förutom Huffington Post, har nyheten om musrestaurangen rapporterats i brittiska BBC, tyska Focus, spanska BBC Mundo, italienska Editoriale Italiano, amerikanska Yahoo Sports, och många fler.

Både privatpersoner och företag har bidragit till konstverket, till exempel City Gross tillsammans med Starcom, som nu har en utomhusskylt i minatyr vid restaurangen. (Se bild ovan.)

Ämnen i artikeln:

StarcomCity Gross

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.