Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Musrestaurangen i Malmö blev världsnyhet

Publicerad: 14 December 2016, 08:00
Uppdaterad: 14 December 2016, 08:41

Bild 1/3  "Det är så otroligt charmigt att föreställa sig en värld där möss lever parallellt med oss, men utanför vårt synfält", skriver en av konstnärerna till Huffington Post.

Miniatyrrestaurangen kallad "Noix de vie" i Malmö charmar folk världen över och har omskrivits i en lång rad internationella medier.


Ämnen i artikeln:

StarcomCity Gross

Det var i förra veckan som det lilla konstverket, föreställande en miniatyrrestaurang kallad "Noix de vie", kom på plats på Bergsgatan 4 i Malmö.

Kort därefter hade restaurangen blivit stadens mest kända. Konstnärena är fortfarande anonyma, men har haft mejlkontakt bland annat med Huffington Post.

"Det är så otroligt charmigt att föreställa sig en värld där möss lever parallellt med oss, men utanför vårt synfält", skriver en av konstnärerna, och menade också att man fått inspiration från bland annat Walt Disney och Astrid Lindgren.

Nu efter cirka en vecka har miniatyrrestaurangen blivit långt mycket mer än en lokal snackis, när en uppsjö av internationella medier har uppmärksammat konstverket.

Förutom Huffington Post, har nyheten om musrestaurangen rapporterats i brittiska BBC, tyska Focus, spanska BBC Mundo, italienska Editoriale Italiano, amerikanska Yahoo Sports, och många fler.

Både privatpersoner och företag har bidragit till konstverket, till exempel City Gross tillsammans med Starcom, som nu har en utomhusskylt i minatyr vid restaurangen. (Se bild ovan.)

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

StarcomCity Gross

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.