Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

MTG delas upp i två bolag

Publicerad: 23 Mars 2018, 08:24
Uppdaterad: 23 Mars 2018, 08:59

Foto: Janne Naess

Affären med TDC kraschade – nu delas MTG upp i två separata bolag.


Efter att jätteaffären med TDC gick i stöpet ska MTG delas upp i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment. Konkret innebär det att MTG:s tv-verksamhet knoppas av.

I samma veva delas alla aktier i Nordic Entertainment Group, som består av Nordic Enterainment, MTG Studios och Splay Networks, ut till MTG:s aktieägare och aktiernas noteras på Nasdaq Stockholm.

Bolaget Modern Times Group MTG AB kommer bestå av verksamheterna inom e-sport (ESL, Dreamhack och ESEA), onlinespel (Innogames och Kongregate) och digtialt videoinnehåll (Zoomin.TV, Engage Digital Partners), och minoritetsinnehavet i Cosmosa AG och Bitkraft.

Jørgen Madsen Lindemann fortsätter som vd och koncernchef.

Nordic Entertainment Group består i sin tur av Nordic Entertainment och MTG Studios och Splay Networks.

Anders Jensen kommer utnämnas till vd och koncernchef för bolaget. Även en CFO kommer utses.

– Den rätta tidpunkten att påbörja en uppdelning av MTG i två separata och noterade bolag är nu, detta för att maximera respektive bolags fokus och potential till förmån för aktieägare, kunder och anställda", säger David Chance, MTG:s styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Det var i februari som nyheten kom att MTG:s nordiska verksamheter, Nordic Entertainment och Studios, och danska TDC Group var på väg att gå samman. Senare stod det dock klart att TDC vill dra sig ur affären.

– Jag är inte förvånad, men jag tycker att det trist att vi landade där vi gjorde, sade Anders Jensen, till Dagens Media om den misslyckade sammanslagningen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.