MTG delas upp i två bolag

Foto: Janne Naess

Affären med TDC kraschade – nu delas MTG upp i två separata bolag.

Efter att jätteaffären med TDC gick i stöpet ska MTG delas upp i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment. Konkret innebär det att MTG:s tv-verksamhet knoppas av.

I samma veva delas alla aktier i Nordic Entertainment Group, som består av Nordic Enterainment, MTG Studios och Splay Networks, ut till MTG:s aktieägare och aktiernas noteras på Nasdaq Stockholm.

Bolaget Modern Times Group MTG AB kommer bestå av verksamheterna inom e-sport (ESL, Dreamhack och ESEA), onlinespel (Innogames och Kongregate) och digtialt videoinnehåll (Zoomin.TV, Engage Digital Partners), och minoritetsinnehavet i Cosmosa AG och Bitkraft.

Jørgen Madsen Lindemann fortsätter som vd och koncernchef.

Nordic Entertainment Group består i sin tur av Nordic Entertainment och MTG Studios och Splay Networks.

Anders Jensen kommer utnämnas till vd och koncernchef för bolaget. Även en CFO kommer utses.

– Den rätta tidpunkten att påbörja en uppdelning av MTG i två separata och noterade bolag är nu, detta för att maximera respektive bolags fokus och potential till förmån för aktieägare, kunder och anställda", säger David Chance, MTG:s styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Det var i februari som nyheten kom att MTG:s nordiska verksamheter, Nordic Entertainment och Studios, och danska TDC Group var på väg att gå samman. Senare stod det dock klart att TDC vill dra sig ur affären.

– Jag är inte förvånad, men jag tycker att det trist att vi landade där vi gjorde, sade Anders Jensen, till Dagens Media om den misslyckade sammanslagningen.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-03-23 08.24Uppdaterad 2018-03-23 08.59

Dela artikeln: