MTG-chefen får vara kvar

2017-11-09 11:25  
MTG utreder anklagelser mot programledare på TV3. Foto: Janne Naess

MTG har avslutat utredningen av den chef som anklagats för trakasserier och mobbning.

MTG:s utredning, som letts hr-avdelningen och en extern arbetsrättsjurist, visar att det förekommit kränkande beteenden på avdelningen.

Det finns också uppgifter om att det förekommit olämpliga kommentarer av sexistisk karaktär från före detta medarbetare och utredningen visar också på brister i avdelningens ledarskap då man inte agerat för att hantera situationen.

Samtidigt visar utredningen också att avdelningen idag inte präglas av ett kränkande arbetsklimat eller ett dåligt ledarskap.

– Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla MTG som bolag och arbetsplats. Jag har förtroende för att chefen för avdelningen kan fortsätta leda verksamheten och bidra till att MTG är en ansvarsfull och inkluderande arbetsgivare, där alla medarbetare känner sig respekterade, säger Anders Jensen, vd för MTG Nordic Entertainment, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt