Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Morgonpressens digitala annonsintäkter fortsätter öka

Publicerad: 31 augusti 2017, 09:57
Uppdaterad: 31 augusti 2017, 10:34

De digitala annonsintäkterna för morgonpressen har ökat med 6 procent. Samtidigt fortsätter också landsorts- och storstadspressens tillväxttåg, visar siffror från TU.


Ämnen i artikeln:

Tidningsutgivarna

Siffrorna från branschorganisationen TU visar att morgonpressens digitala annonsintäkter ökade med 6 procent under andra kvartalet i år jämfört med samma period från 2016. Landsortspressens annonsintäkter ökade 9,6 procent och storstadspressens ökade med 2,9 procent.

Huvuddelen av intäkterna vad gäller morgonpressen kommer, enligt Tobias Lindberg, chefsanalytiker på TU, från displayannonsering.

– Det är inte förvånande och en av anledningarna till att det går bra är ett starkt BNP, att tillväxten hela tiden ökar och den starka ekonomiska tillväxten är en av förklaringarna till att vi ser så här höga tillväxttal. Det är mer än ett år sedan den digitala annonstillväxten var så här robust, säger han till Dagens Media.

Enligt TU:s siffor är det främst detaljhandel- och matvaruhandel-annonser som går som tåget, något som kan ha att göra med att många får tillbaks på skatten under sommaren, tror Tobias Lindberg, som också pekar på att tillväxten kommer fortsätta lika starkt.

– Det finns inget som säger att det skulle minska på takten. Generellt sett är det en stark tillväxt som gäller både för Sverige, men också utomlands och det tror jag inte kommer förändras.

Tobias Lindberg vill inte nämna enskilda titlar som har gått bra inom morgonpressen, men han nämner att det finns tidningar som har ökat betydligt mer än 6 procent.

Kvälls- och morgonpressens sammantagna annonsintäkter från den tryckta upplagan minskade under andra kvartalet 2017 med cirka 14 procent, siffror jämförda med 2016 års andra kvartal.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tidningsutgivarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.