Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Mittmedias live-tv-nav prisades i natt

Publicerad: 24 Maj 2017, 08:34
Uppdaterad: 24 Maj 2017, 08:58

Bild 1/2  Jonatan Svedgård och Evelina Davidsson hämtade hem Mittmedias pris i New York. Foto: Mittmedia

"Vi har världens bästa lokala live-tv", säger tv-chefen Evelina Davidsson efter segern på INMA global media awards i New York.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedias live-tv-nav sänder direkt från studios i Sundsvall och Falun ungefär 50 gånger i veckan. De servar 28 dagstidningar, 20 sajter och många appar med live-tv.

Natten mellan tisda och onsdag prisades de i kategorin "Bästa användning av ny teknik för att generera intäkter och engagera" på prestigefulla INMA global media awards i New York. 

− Det här är ett stort och viktigt kvitto på att vi just nu har världens bästa lokala live-tv och att våra kollegor i live-tv-navet är en serviceinstans utöver det vanliga. Dessutom har förstås alla vår duktiga och modiga reportrar som sänder live från Mittmedia-land en stor del i detta pris. Tillsammans ger vi publiken relevant bevakning där det händer, när det händer, säger Evelina Davidsson, tv-chef i Mittmedia, i en kommentar.

I tävlingen ställdes de mot Advertiser Newspapers från Australien (ett digitalt tidningsställ) och Albuquerque Journal från USA (interaktiv lösning för eftertext-annonser).

Med hjälp av live-tv-navet kan nu även de små redaktionerna ute i landet göra tv-sändningar som liknar de stora tv-aktörernas. Mittmedia har den senaste tiden även uppmärksammats genom tv-profilen Fredrik Wikingssons gästspel i ett programledar-utbyte med tv-showen "Breaking news".

Mittmedia har tidigare fått utstå lite hån i branschen för sina lokala direktsändningar, som inte alltid handlar om de mest dramatiska av händelser. Men de tycker att kvalitén på sändningarna har höjts sedan navet infördes.

– Genom vårt live-tv nav är Mittmedia minst lika snabba på live-tv som de större nationella aktörerna, men med den viktiga skillnaden att vi faktiskt är på plats och sänder live där det händer säger Evelina Davidsson.

Mathias Asplund

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.