Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren stämmer Stampen

Stampenägda V-tab är skyldig Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren mångmiljonbelopp. Nu har en stämningsansökan lämnats in.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Publicerad: 05 September 2017, 13:39
Uppdaterad: 05 September 2017, 13:58

Ämnen i artikeln:

StampenMittmediaEskilstuna-Kuriren

Två år har gått sedan Liberala Tidningar delades upp och Mittmedia-koncernen och Eskilstuna-Kuriren övertog Promediatidningarna. I samma veva beslutades det även att Stampen skulle ta över tryckeriverksamheten. Mittmedia och EK stod kvar som minoritetsägare med sju procent av aktierna i V-TAB, aktier som skulle lösas ut under en period på fyra år.

Medievärlden skriver idag att ett antal poster skulle lösas in fram till 2018, med ett sammanlagt värde av 78,5 miljoner kronor. Men varken i fjol eller i år har det kommit några pengar från V-tab till Mittmedia och Esklistuna-Kuriren enligt en stämningsansökan som lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

Pengar som skulle kommit V-tab till Mittmedia och EK enligt en stämningsansökan som lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

– Vi har försökt prata med dem flera gånger och tagit i allt vad man kan göra. Men vid något tillfälle måste man gå vidare till nästa instans. Och till det läget har vi kommit nu, säger Ulf Eriksson, vd för Mittmedia Förvaltnings AB, till Medievärlden.

Stampen menar å sin sida att det rådit delade meningar i frågan.

– Vi har haft olika uppfattningar i en rättsfråga som handlar om ackordets verkan i samband med rekonstruktionen. Vår avsikt har hela tiden varit att lösa in utestående aktier i V-tab, men till korrekt belopp. Vi har därför erbjudit Eskilstuna-Kuriren/Mittmedia samma ackordslikvid som övriga fordringsägare, det vill säga 25 procent, men de har tackat nej, säger Stampens vd Martin Alsander till Medievärlden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.