Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Mittmedia förvärvar topprättighet

Publicerad: 31 Juli 2017, 12:38
Uppdaterad: 31 Juli 2017, 13:38

Mediekoncernen sänder Östersunds FK:s Europa Leauge match i Luxemburg.


Ämnen i artikeln:

MittmediaEurosport

Mittmedia forsätter satsa på livesänd sport och visar på torsdag Östersunds FK:s Europa League-match i Luxemburg. Det innebär att mediekoncernen har rott i hamn sin första stora internationella rättighet.

- Just nu är ÖFK en av de stora snackisarna i fotbolls-Sverige och att vi nu kan erbjuda våra användare klubbens största match någonsin känns förstås otroligt häftigt och något vi är väldigt stolta över, kommenterar Mattias Wallström som är ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia.

Enligt Mittmedia är livesänd sport en av nycklarna till att de lyckats med sin plustjänst. Förra veckan presenterade mediekoncernen sin  satsning på livesända hockeymatcher inför starten av SHL och Hockeyallsvenskan. Sedan tidigare sänder Mittmedia bland annat lokala fotbollsmatcher från division 1 och neråt.

Östersunds FK har blivit omskrivna efter att fotbollsklubben slog ut turkiska storklubben Galatasaray ur Europa League. Efter segern så vann ÖFK med 1-0 i den första matchen mot Fola Esch från Luxemburg i Europa Leagues tredje kvalomgång.

På torsdag spelas returen i Luxemburg – en match som Mittmedia alltså sänder.

-Vi jobbar varje dag för att ge våra Plusanvändare och prenumeranter exklusivt innehåll, och det får man ju verkligen säga att detta är. När bortamatchen mot Galatasaray sändes på storbildsskärm på skidstadion i Östersund så var det över 8000 personer som tittade på plats, vilket visar på den fotbollsfeber som råder i Jämtland just nu. Plus att Eurosport hade 134 000 tittare i snitt på den matchen. Det visar att Östersund berör även utanför Jämtland, säger Mattias Wallström.

I samarbete med företagen Spring Media och Hogmore Media har Mittmedia förvärvat rättigheterna till matchen.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MittmediaEurosport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.