Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Micael Dahlén och Ulrica Schenström till Aftonbladet

Publicerad: 19 Mars 2018, 08:23
Uppdaterad: 19 Mars 2018, 08:45

Bild 1/2  Ulrica Schenström och Micael Dahlén blir kolumnister på Aftonbladet.

Kommunikationsrådgivare, professor och författare när tidningen plockar in tre nya kolumnister: "Viktiga röster i det dagliga nyhetsflödet".


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Malin Persson Giolito, Ulrica Schenström och Micael Dahlén är namnen när Aftonbladet nu har gjort klart med tre nya kolumnister.

– Våra kolumnister är viktiga röster i det dagliga nyhetsflödet. Nu har vi engagerat tre mycket spännande profiler som med sina vitt skilda perspektiv breddar Aftonbladets journalistik, säger Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet i en kommentar.

Ulrica Schenström är till vardags kommunikationsrådgivare, har tidigare verkat inom Moderaterna under bland andra Fredrik Reinfeldt och är sedan förra året ordförande för det moderata kvinnoförbundet Moderatkvinnorna. Sedan tidigare hörs hon också i Aftonbladets ledarsidas podd "Åsiktskorridoren"-

I sina kolumner för tidningen ska hon bland annat analysera årets valrörelse ur just ett moderat perspektiv.

– Jag tycker att politik ska vara innehåll och reformer som är fast förankrade i de värderingar vi står för. Som Olof Palme skulle ha uttryckt det: politiker måste vara människor som vill något. Politik är att vilja. Politik är inte House of Cards, säger hon i en längre intervju med Aftonbladet

– Min premiärkrönika kommer nog handla mer om jämställdhet och vilka reformer som måste till för att löneskillnaderna ska planas ut, berättar Ulrica Schenström i intervjun. 

Ulrica Schenströms första kolumn publiceras i dag, den 19 mars, och i efterhand krönikerar hon och Micael Dahlén varannan måndag.

Micael Dahlén är ett välkänt namn inom reklam och kommunikation, bland annat i form av talare och forskare och har även skrivit en flertalet böcker om marknadsföring och kreativitet. Micael Dahlén är också professor i ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm.

Den tredje kolumnisten är Malin Persson Giolito, som med start i helgen började skriva för Aftonbladet. Hon är bland annat känd för sin bok "Störst av allt" och har en bakgrund som jurist från advokatbyråer och EU-kommissionen i Bryssel där hon också är bosatt.

– Att bo i utlandet kan vara ganska bra när man ska betrakta Sverige. Svenskar har ju en tendens att tycka de är väldigt förträffliga och Sverige är fortfarande lite präglat av tiden då vi bara hade en tv-kanal som alla tittade på, säger Malin Persson Giolito, i en kommentar.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.