Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Mentor säljs – får dansk ägare

Publicerad: 21 December 2016, 10:22
Uppdaterad: 21 December 2016, 10:30

Mentor Communication Group AB:s ägare, Mikael Heinig, säljer Mentor till den danska verksamheten Nordiske Medier.


B2B-företaget Mentor Communications utger 23 olika branschtidningar, har 80 medarbetare i Lidingö och Helsingborg och en omsättning på cirka 120 miljoner kronor. Bolaget lyckades vända förlust på 12,9 miljoner kronor 2014 till vinst på 3,6 miljoner kronor under 2015, visar bokslutet från i våras.

Nu förvärvas Mentor av Nordiske Medier, som ingår i Nordjyske Medier och som är en av Danmarks största mediekoncerner.

– Mentor har under en längre tid varit till försäljning, och jag är mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet till Nordiske Medier och verksamhetens moderbolag Nordjyske Medier, säger Mikael Heinig i en kommentar, och tillägger.

– Det tecknar sig nu en spännande framtid för Mentor med tillförsel av Nordiske Mediers digitala kompetens samtidigt som kapitalbasen i Mentor förstärks.

Ny vd för Mentor blir David Hindfelt. Mikael Heinig kommer att arbeta som rådgivare samt ingå i styrelsen.

Enligt Nordiske Mediers vd, Morten Petersen, finns stora synergieffekter inom såväl print och digitalt som inom event och expos, och att företaget avser använda alla starka varumärken för att utveckla nya produkter.

– Vi se fram emot att få Mentor med i koncernen. Mentor är mycket starka på print- och eventområdet, där de driver de ledande medierna inom ett stort antal branschområden. Det kan vi tillsammans bygga vidare på samtidigt som vi kan stärka Mentors digitala verksamhet.” säger Morten Petersen i en kommentar.

Efter sammanslagningen sysselsätter Nordiske Medier omkring 100 medarbetare i Sverige, 100 i Danmark och ytterligare fem medarbetare i Norge.

Totalt driver och äger Nordiske Medier 50 digitala medier samt 30 printmedier, som skickas till 450 000 nyhetsbrevsmottagare och till motsvarande antal läsare av printmedierna.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.