Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Medieutredningen förlängs

Publicerad: 18 Februari 2016, 09:43
Uppdaterad: 18 Februari 2016, 09:44

Utredarna får ytterligare ett halvår på sig.


Ämnen i artikeln:

Anette Novak

Medieutredningen utredningstid förlängs med sex månader. Det innebär att utredningen ska vara klar den 31 oktober istället för 30 april.

Enligt Kulturdepartementet är det utredarna som begärt förlängt.

”Utredningen om en mediepolitik för framtiden har bland annat i uppdrag att utreda utformningen av nya mediepolitiska verktyg när presstödet i dess nuvarande form upphör. Europeiska kommissionen har nu godkänt en svensk begäran om förlängning av det nuvarande presstödssystemet, med vissa förbättringar, till och med 2019. Förlängningen av presstödet möjliggör att Medieutredningen kan ges längre utredningstid”, skriver Kulturdepartementet i ett pressmeddelande.

Medieutredningen leds av Anette Novak. Hittills har utredarna lämnat ett delbetänkande, vilket offentliggjordes i november 2015. Delbetänkandet kan rubriceras som en lägesbeskrivning där man bland annat pekade på att svenska tidningsföretag är hårt pressade och att vissa papperstidningar väntas försvinna inom fem till tio år.

Man menade även att de mediepolitiska verktygen behöver förnyas och att ett nytt presstöd behöver utformas, som inte ska utgå ifrån distributionsform, utan kvalitativt innehåll.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Anette Novak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.