torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

"Zara Larsson kan bemöda sig att komma till min show"

Publicerad: 9 september 2017, 08:51

Alex Schulman. Foto: Wikimedia

HELGLÄSNING. Alex Schulman hoppas på dålig stämning och stjärnbesök i nya podden - som går live inom en månad.

Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanZara LarssonPodcast

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Om tre till fyra veckor är det premiär för Alex Schulmans nya talkshow, som är en omstöpning av tv-långköraren ”Schulman Show”, fast i podform. Tio timmeslånga avsnitt ska spelas in och släppas veckovis.

– Inga gäster är klara än och vi kommer att försöka sätta mycket nu under helgen. Eftersom programmen tar avstamp i aktuella händelser så spelar vi in på fredagar och sänder redan på söndagar. Det kommer att bli tight, berättar Alex Schulman för Dagens Media.

Han betonar att den nya showen inte kommer att bli ytterligare en intervjupod, utan att stommen i programmet blir en handfull återkommande moment. Att tillsammans med gästen ge nya vinklar på det populärkulturella flödet kommer att ligga mer i fokus än den inbjudna personen.

– Det ska bli kul att göra något nytt inom podmediet. Jag är rätt trött på de klassiska intervjupoddarna där samma människor svansar runt i de olika showerna som alla har "här är ditt liv-karaktär". Det vill jag inte upprepa, säger han och fortsätter:

– Ett bra exempel på svagheten i intervjugenren är att man tröttnar om man inte tycker att gästen är en spännande person. Eftersom min show mer kommer att baseras på nyheter och annat, så ska man vilja lyssna oavsett gäst.

Din nya show har kallats för "Värvet-dödaren". Vad säger du om det?

– Hehe. Jag har hört det där i korridorerna på kontoret. Jag skulle aldrig ta det ordet i min mun.

I Alex och Sigges podcast kan man höra Alex Schulman berätta om hur ”fruktansvärt jobbigt” han tyckte att det var att göra förlagan "Schulman show" – som trots allt resulterade i över 140 avsnitt.

Hur kommer det sig att du utsätter dig för det här igen?

– Ja det är jävligt konstigt. Man känner alltid ett enormt motstånd innan en prestation. Varje gång jag står bakom scenen med Sigge innan en show, så ställer jag mig frågan hur jag kan utsätta mig själv för det här. Det är fruktansvärt jobbigt i stunden men kan bli gastkramande om det blir bra.

Att Alex Schulman, som i grunden är journalist, trots allt väcker liv i sin gamla tv-show beror på att han länge saknat intervjuformatet.

– Jag har bara sänt ut mig själv i pod och bokform de senaste åren. Det är väldigt härligt att möta någon som man är nyfiken på, och det har varit en stark känsla hos mig länge att jag saknat att göra intervjuer, berättar han.

Har du någon drömgäst?

– Zara Larsson. Hon gör bara amerikanska talkshows, och jag tycker att hon kan bemöda sig att komma till min show.

..och drömscenario?

– Generellt så tycker jag att dålig stämning är spännande och väldigt underskattat. Jag minns när Claes Elfsberg besökte "Schulman Show", och precis innan sändning sa att "bara så du vet så kommer jag bara att prata om public service", vilket blev skitjobbigt. En bit in i programmet hotade han med att avbryta, efter att vi visat en Hitlerparodi på Rapports ändrade sändningstider, berättar Alex Schulman och fortsätter:

– Det blev skev atmosfär och var alldeles outhärdligt. Men det är rätt kul att titta på.

Är du nervös?

– Jag kommer att bli jättenervös, men det har inte slagit till än. Vi har ju de återkommande momenten i programmet, som kommer att fungera som showens ryggrad. Dem kan man åtminstone förbereda.

De tio veckorna som inspelningen sker kommer att bli hektiska för programledaren, men soloprojektet ska inte påverka Alex och Sigges podcast.

– jag har sett kommentarer som "nu är det slut med Alex och Sigge", och liknande. Så är det inte. Vår pod är min huvudsyssla. Den kommer jag att göra varje vecka – jämt. Alex och Sigge-podden är business as usual.

Vad tycker Sigge Eklund om din nya show?

– Han hjälper mig en del med innehållet faktiskt. Han är försiktigt positiv.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev